Изпълнителят директор на Ботев Пловдив - Адалберт Зафиров, говори пред екипа на Диема преди заминаването на тима на лагера в Турция. 

Той коментира напускането на Серкан Юсеин, който по-рано през деня се присъедини към Лудогорец, както и евентуалния трансфер на Тодор Неделев.

"Серкан Юсеин вече не е част от нашия отбор. Той премина в Лудогорец. За мен Серкан е играч с много качества и можеше да ни помогне още. Но имаме добри изпълнители в отбора и мисля, че ще успеем да го заменим", започна Зафиров.

"Тодор Неделев е ботевист. Засега иска да остане тук, обстановката му харесва. В момента чака по-добро предложение. Той е на 25 години и се намира в добър период от кариерата си. Имаше запитвания от ЦСКА, Лудогорец и чуждестранни клубове към него. Но нищо написано черно на бяло нямаше", добави той.

"Неделев обаче предпочете да работи с нас. Той се чувства много добре тук. Тошко е една от иконите на Пловдив, изявена личност. Ще изчака трансфер в по-голямо първенство", каза още директорът на "канарчетата".

"Да, цената на Неделев е висока. Надяваме се, че ще вземем добра сума за него. Искаме да отиде на място, на което ще се чувства добре. Дали български отбор може да си го позволи? Може и да може", каза още той.

"Стивън също напусна. Той даде много. Но имаме юноша като Иван Василев, ще опитаме да залагаме на него. А и да даваме шансове на други юноши като него. Опитахме да привлечем двама българи, но зимата е трудно да се направи трансфер. Вероятно ще вземем играч от чужбина за тази позиция. Но не искам повече да коментирам".

"В момента Жоао Пауло и Фернандо Виана не са опции за Ботев Пловдив".

"Засега имаме малко чужденци. Искаме да работим с български футболисти. Искаме да дадем шанс на момчета от школата. Както и на добри български футболисти".

"На Даниел Кайзер сме му предложили нашите условия, като очакваме преподписването да стане факт скоро. Рано или късно ние трябва да имаме подписа на Кайзер. Винаги има опасност това да не се случи. Както виждате, така се получи със Серкан. На този етап не съм чувал да има интерес към Даниел Кайзер", каза още Зафиров.

"Ситуацията с Диого Кампос? Той не влиза в нашата финансова рамка. Опираме се на наши кадри в селекцията. Киров също иска централен нападател. Но на този етап няма нищо конкретно".

"Спортно-технически не сме стигнали до разногласия с Ники. Разногласията са по-скоро във финансовите рамки на играчите. За трансферите отговаряме аз, Ники и Асен Караславов. Ние тримата ще понесем критиките, ако има такива".

"За отбраната все още няма развитие за привличането на играчи. Надяваме се в Турция да дойде ляв краен бранител. След Данчо Минев в момента не може да запълним тази позиция. Има компромисни варианти, но не искаме да работим с компромисни варианти".

"Реално запитване към Кристиан Димитров няма. Но нека имат интерес от Левски, няма нищо лошо в това. Той е младо момче - надяваме се да се развие".

"Стадионът не е в моите компетенции. Аз съм в спортно-техническата част. Надявам се да се върнем на "Колежа", завърши един от директорите в Ботев Пловдив.