За разлика от Левски, който скочи на решението на БФС за насрочване на бараж Левски - Верея за евроквотата за Лига Европа от Дунав изказаха своите поздравления към БФС за днешното решение на Спортно-техническата комисия.

От Дунав изразиха задоволството си от футболната централа във връзка с разпределението на местата в крайното класиране и определяне на отборите, които вследствие на това са добили право на участие в Лига Европа. Това съобщават от русенския клуб.

Няма мърдане: Левски и Верея ще играят за квотата в ЛЕ

 "Във връзка с приключването на футболния ни шампионат и появилите се в публичното пространство коментари и прогнози кой клуб следва да играе бараж за определяне на последния български представител за евротурнирите бих желал да Ви поздравя за днешното решение на БФС", се посочва в писмото на председателя на УС на ФК Дунав д-р Симеон Симеонов до президента на БФС Борислав Михайлов.  В него той пише още, че БФС е показал, че върховенството на закона и в цялост нормативната база следва да бъдат водещи за всеки един субект в обществения ни живот.

Левски скочи на БФС: Цирк! Създаде се прецедент!

 "С решението демонстрирахте, че правилниците се спазват и важат с равна сила за всички клубове, без значение от тяхната известност, история или фенска маса. "ФК Дунав-Русе" заслужи своето място в класирането с честна и красива игра, което беше оценено от цялата футболна общественост и за което доказателство е неизменно пълният стадион на всеки домакински мач в Русе. В заключение изразявам дълбока увереност, че и занапред БФС ще се ръководи от утвърдените правила и процедури без да се поддава на натиск от по-именитите клубове", казва още д-р Симеонов в писмото.