Футболистите на Славия демонстрираха непознати певчески умения до този момент след тренировката, която отборът проведе в четвъртък.

Петима от играчите на Златомир Загорчич запяха стария хит „Шушана“, който е от златните години на „белите“.

За първи път името Шушана се запява в мелодия през 1975 година.

Държавата е съседна Сърбия. Спорно е кой е автентичният автор на мелодията и текста на сръбските версии на Шушана, но е факт, че през следващите 10 години в бивша Югославия тази песен набира все по-голяма популярност, изпълнявана от десетки сръбски изпълнители, творящи в стил турбо-фолк.

За автори на песента се считат групата „Dah“ - сръбски състав, който емигрира в Белгия през 70-те години на 20-ти век и издава англоезичен албум. Една от песните в него е именно компзицията Šošana. Но още тогава се появяват спекулации, че мелодията е вдъхновена от песен на иврит - Erev Shel Shoshanim. Така че на въпроса в чия глава за първи път се е зародила заразителната мелодия, едва ли може да има еднозначен отговор.

1975 година е една от златните в историята на Славия, когато отборът печели купата на България. Във финала, който е на 21 юни Славия побеждава с 3:2 Локомотив София, а Андрей Желязков вкарва хеттрик.