Триста рибни курбана, осигурени от футболистите от Лудогорец, ще бъдат раздадени утре в църквата "Св. Николай Мирликийски" в Разград.

Дарението не е от клуба, а от самите футболисти – обясни архиерейският наместник отец Георги Георгиев. Спортистите няма да са в църквата на този свят ден, тъй като имат важен мач в Париж, но в благословията си ще се помолим за техния успех – допълни отец Георги.

Никулден е храмов празник на разградската църква и всяка година се раздават на миряните порции риба с ориз и филийка хляб. Обикновено дарението е от именици и от църковното настоятелство. Тази година обаче футболистите пожелали да осигурят рибния курбан.

Православните християни сред футболистите от Лудогорец могат да бъдат видени в разградската църква на всеки по-голям празник, когато нямат мачове или не са в почивка.

За празничната литургия утре в Разград пристига Русенският митрополит Наум. Дядо Владика ще отслужи литургията в съслужение с местните свещеници. Службата започва в 8:00 часа, митрополитът се очаква да пристигне в 9:00 часа.