Големи имена в света на футбола са се появили на бял свят на днешната дата. Повод за празник имат редица заслужили футболисти, дали много на феновете, както у нас, така и по света. 

Да започнем с родните рожденици. Най-голямото име сред тях е легендата от САЩ'94, а сега селекционер на представителния ни отбор Петър Хубчев. Бившият "железен" защитник, а сега треньор, налагащ "желязна" дисциплина, навършва 54 години. 

А освен у нас, той е оставил сериозна следа и в Германия, така че името му е известно из цял свят. Така стои въпросът и с другите големи рожденици на днешната дата. Един от тях, който е тясно обвързан с футбола у нас, е Габриел Обертан. 

Голямата звезда на Левски навършва 29 години. И за тази сравнително скромна възраст може да се похвали с кариера, минала през Бордо, Манчестър Юнайтед на сър Алекс Фъргюсън и Нюкасъл. Футболът го доведе у нас да радва феновете на "сините", а присъствието му тук е положителен знак за целия ни футбол. 

Друг бивш играч на Юнайтед, оставил доста по-дълбока диря на "Олд Трафорд", също празнува днес. Оле-Гунар Солскяер, който винаги ще бъде помнен от феновете на "червените дяволи" с гола си на "Камп Ноу" срещу Байерн във финала на Шампионската лига през 1999 г., става на 45 г. 

Към тези звездни рожденици можем да добавим европейския шампион с Португалия и бивш ас на Реал Мадрид Пепе, който става на 35, Емануел Адебайор, навършващ 34 години, Фернандо Йоренте, ставащ на 33 и още много, много други. На всички празнуващи - Честито!