Второто издание на националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" ще бъде открит на 16 август 2017 г. от 11 ч. в СОК Камчия в УВЦ "Юрий Гагарин".

Гости на откриването ще са спортния директор на Левски Даниел Боримиров, както и треньори от школата на „сините“ и от БК Черно море. В тържеството, организирано от Асоциация "Докосни дъгата" и партньорите на проекта, ще се включат и проф. Валентин Игнатов - директор на УМБАЛ "Св. Марина, представители на МУ Варна и на Община Варна. Младежите ще се забавляват с музиката на Руди, Дули, Муден и Кукушев, Есил Дюран, Рени и други, съобщи официалният сайт на Левски.

"Търсим иновативен подход към достигане до сърцата на нашите младежи и подготвяме заснемане на музикален клип с Руди, Дули, Муден и Кукушев. Това се приема много добре от младите хора и е продължение на опита от миналата година, когато заснехме втори клип към песента "Мираж" на Д2", каза д-р Денислава Ангелова, председател на УС на Асоциация "Докосни дъгата".

В следващите дни ще се проведе сутрешна тренировка с Левски - 17 август и обучение по водно спасяване с БЧК - 18 август. Лагерът е за 56 деца и младежи със захарен диабет. За тях ще се грижи лекарски екип, психолози, педагози и родители.