Бившият нападател на Левски Сьорд Арс прекрати кариерата си само преди няколко дни и сега се отдаде на спомени пред холандските медии. В тях засега всеки един клуб, в който е играл извън Ниската земя и логично сподели впечатленията си от България. 

Той е категоричен, че пази хубави спомени от всяко място, на което е играл, като разкри какво го е изумило в родната футболна действителност. А това е, че футболните президенти ходят с охрана, понякога дори много внушителна. 

"С Левски имам много хубави спомени, там играх в Лига Европа. Но ден преди мача бяхме в киното и бяхме с пълна купа пуканки, като ръководството ни заведе там. Също така, в тази страна футболните президенти ходят с по четирима бодиградове охрана. Това е немислимо в Холандия."

"Общо взето, в Холандия всичко е изпипано до последния детайл, докато в тези страни от Източна Европа си оставен на съдбата си. Затова се научих от престоя си там, че преди да подпиша договор, винаги да искам 40% от полагаемата ми се заплата за целия срок да ми бъде изплатена предварително."

"И това е добър ход, защото дори тази сума е по-голяма, отколкото цяла една годишна заплата в холандския футбол. Затова сега още харча парите си, които събрах в Източна Европа. Между другото, още имам да взимам пари от престоя си в Турция", сподели Арс пред медиите в родината си.