Година и половина по-късно Жоао Пауло отново е в Ботев и е устремен да остави своята следа в тима след неуспешния период в Лудогорец.

"Адаптирах се бързо, тъй като отборът е почти същият. Неделев е тук, Балтанов, Бризола и други от предишния ми престой в Ботев. Така е много по-лесно да се адаптираш, а и стилът на отбора продължава да бъде същият. Присъствието на останалите бразилци Диого Кампос и Гоставо Алфонсо също улесни ситуацията за мен", разказва кариоката.

Обстановката в Ботев изглежда позната - 4 гола в 4 мача и Жоао вече е най-добрият чуждестранен голмайстор в историята на "канарчетата".

"Много съм щастлив от този факт, защото вече съм част от историята на Ботев. Направих качествена подготовка с Лудогорец, завърнах се в клуба с голямо желание да покажа на какво съм способен."

"Престоят ми в Лудогорец не бе толкова успешен, там не играех много, но се подготвях усилено. Разбирам това, треньорът има своите виждания. Чувствам се спокоен. Димитров има своите качества, върши своята работа. За мен ситуацията не беше добра, защото не играех, но го разбирам, защото има много качествени играчи."

"Все още не мога да кажа какво ще стане след периода ми под наем, Трябва да играя с вдигната глава, да бележа голове и да помогна на отбора. Когато сезонът приключи, ще седнем с ръководството на Лудогорец и ще преценим какво е най-добро за бъдещето ми."