Черно море и Локомотив Горна Оряховица завършиха без победител в сблъсъка си от 16-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят беше изпъстрен с огромен брой грешки, като два големи вратарски гафа на Пжемисъл Коварж и Николай Банков доведоха до попаденията. Реферите начело с главния съдия Георги Кабаков също дадоха своя „дан“, като подминаха две дузпи за домакините, а Кабаков вдигна изключително пресилен директен червен картон на резервата на „железничарите“ Йордан Апостолов.

Още първите минути на мача показаха, че Черно море го очаква тежък мач. Не бяха изминали и 120 секунди, когато Траян Траянов много наивно обърка пас в близост до наказателното си поле, а Мохамед бен Отман му я отне. Атакуващият халф на Локомотив Горна Оряховица обаче прибърза с изстрела си и шутира право в ръцете на Пжемисъл Коварж.

В 8-ата минута гостите проведоха мълниеносна контраатака отдясно, при която Кифуети опита да центрира покрай Михаил Венков. Топката рикошира неприятно в опитния защитник и тръгна заплашително към долния ляв ъгъл. Коварж следеше играта внимателно и боксира в ъглов удар.

Черно море стигна до един от редките си шансове в 18-ата минута, когато рейд на Иван Коконов отдясно завърши с центриране към точката на дузпата. Там Бакари опита много труден изстрел от воле, в който не вложи достатъчно сила, за да затрудни вратаря Николай Банков.

Четири минути след тази ситуация дойде и чутовният гаф на вратаря Коварж. Той изпълни къс аут с пас по земя за Траян Траянов пред пеналта. Притиснат от Игор Джоман, бранителят върна към стража си, който реши да показва техника срещу затичалия се към него французин. Полякът непохватно се оплете в опитите си, а Джоман му отне и вкара може би най-лесния гол в кариерата си.

Черно море можеше да отговори почти веднага на предизвикателството. Ответната атака на домакините доведе до две поредни възможности пред Коконов и Бакари, но и двамата се провалиха с опитите си да шутират, а накрая Банков улови.

В 33-ата минута Коварж и Георги Илиев сътвориха нова глупост при късно изпълнение на аут. Вратарят подаде към капитана си, който беше в дъгата си и пресиран от Кифуети, веднага върна назад. Пасът му дойде много къс и нападателят на Локо ГО се стрелна като мълния напред. Коварж също реагира добре и скъси дистанцията, което му помогна да отбие встрани.

Три минути по-късно Джоман не беше никак далеч от атрактивен гол директно от пряк свободен удар. Топката беше заложена отляво по атаката точно до ъгъла на наказателното поле, а бившият играч на Берое опита много силен и точен изстрел, който влиташе под лявата сглобка. Коварж пипна топката само с върха на пръстите, а това бе достатъчно, за да я отклони в корнер.

Второто полувреме започна със смяна при домакините, като неубедителният Тодор Паланков отстъпи мястото си на Марек Кузма и така домакините заиграха с двама нападатели. Още в 48-ата минута те имаха всички претенции да искат дузпа от рефера Георги Кабаков, след като Мартин Кавдански спря с ръка изстрел към вратата. Ситуацията се разви около границата на наказателното поле, като нарушението твърдо беше вътре. Кабаков обаче отсъди пряк свободен удар извън него.

След известни протести от „моряците“ Георги Илиев изпълни, като опита да бие покрай стената в близкия ъгъл. Кълбото срещна ръката на Джоман и варненци за втори път вдигнаха дружно ръце в искане за дузпа. Отново обаче Кабаков не уважи желанието им.

Въпреки това в 54-ата Черно море намери начин да празнува след поредна вратарска грешка, този път на Николай Банков. Стражът на гостите задържа топката прекалено дълго в ръце и Кабаков го наказа с непряк свободен удар на метър вътре в пеналта. Късото разиграване между Коконов и Илиев завърши с меко центриране на последния, а Траян Траянов връхлетя топката мощно, за да изравни – 1:1.

Попадението доведе до още по-сериозен натиск на домакините, а Локо ГО се прибра плътно пред вратата си. Това доста затрудняваше „моряците“ в опитите им да разбият бетона, забъркан от треньора Иван Колев. Една от по-чистите ситуации дойде в 68-ата минута, когато докато дриблираше около наказателното поле отляво Иван Коконов мерна включването на Бакари. Крилото веднага метна диагонален висок пас, който прехвърли Фиданин. От 5-6 метра и под остър ъгъл спрямо вратата Бакари нанесе шут от воле, който обаче беше безкрайно неточен.

Двубоят се поукроти след тази ситуация, като може би и двата тима отпаднаха физически. В 83-ата минута обаче реферът Георги Кабаков намери начин да нажежи срещите с абсолютно пресилен червен картон за резервата в Локо ГО Йордан Апостолов. Халфът на гостите бе подминат от Александър Цветков и на два пъти посегна да го фаулира в гръб и все пак успя. Нарушението не заслужаваше повече от жълт картон, но Кабаков притича и директно отстрани от игра Апостолов, който тъкмо се завърна от изтърпяно наказание.

Черно море остава на трето място с 28 точки, на 6 зад втория Левски и на 9 от водача Лудогорец. Локомотив ГО е 10-и с 16 точки.