Отборите на Славия и Септември София не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в първия си мач от плейофната фаза на Първа лига.

В двубой от група "Б" на "втората осмица" на стадион "Славия" "белите" бяха тимът, който доминираше при притежанието на топката и създадените положения за гол, но в крайна сметка силните изяви на стража на Септември - Янко Георгиев, както и малко доза късмет, запазиха точката за гостите.

След това равенство Славия остава 2-ри в Група "Б" с 34 точки, докато Септември Сф е 3-ти с 22 пункта. Лидер е Локомотив Пловдив (36 т.), който завърши при 1:1 с Дунав Русе (1:1) в първия си мач от плейофите.

Въпреки равенството Славия почти си гарантира едно от първите две места в групата, даващо право на участие в баражите за Лига Европа. Играчите на Златомир Загорчич запазиха 12-точковата си преднина пред днешния съперник пет кръга преди края.

............................................................

Славия - Септември София 0:0 (виж развоя на двубоя минута по минута ТУК)

............................................................ 

Славия бе близо до гол още в началните минути на двубоя. В 4-ата Георги Йомов получи топката в наказателното поле. Фабиано Алвеш опита да изчисти топката със задна ножица от аутлинията, но го направи така че я изпрати към Йомов. Играчът на белите обаче стреля в аут.

В 18-ата минута Радослав Кирилов стреля силно от дистанция, но Янко Георгиев изби. Топката обаче отново попадна в играч на домакините, който стреля слабо, но бранител на Септември изчисти.

Минута след това мощен пробив на Янис Карабельов му позволи да напредне в наказателното поле на съперника. Никой от Септември не пресрещна играча на Славия, който намери пространство за изстреля с десния крак, но топката профуча в аут.

В 24-ата минута "белите" пропуснаха нов хубав шанс пред себе си. Отново дупка в отбраната на Септевмри позволи на Радослав Кирилов да намери Стефан Ашковски около точката на дузпата. Вторият стреля с левия крак, но кълбото отново премина в аут.

В 29-ата минута Славия отново бе на сантиметри от гола. Страхотен пробив отляво на Радослав Кирилов динамизира атаката на Славия. Той бе подкрепен от Димитър Велковски, който получи пас от Кирилов и стреля силно с левия крак. Янко Георгиев изби със сетни сили, но топката падна на крака на Георги Йомов. Той също опита шут от близка дистанция, който също бе избит. Разбъркването приключи с изчистване на топката напред от играч на гостите.

В 32-ата минута дойде и първият голям шанс за Септември. Контрадействия на гостите изпратиха топката към Здравко Димитров пред наказателното поле на Славия, който не се поколеба и пусна наляво към Дарко Глишич. Той стреля опасно с левия крак, но Георги Георгиев плонжира и изчисти в корнер.  

В 38-ата минута защитата на Септември изпусна Цветелин Чунчуков, който пое около границата на наказателното и стреля силно с десния крак към близкия ъгъл, но Янко Георгиев отново изби атрактивно кълбото.

Динамиката липсваше в началото на втората част. Едва в 63-ата минута Дарко Глишич реши да пробва късмета си от далечна дистанция, но топката профуча доста далеч от вратата. 3 минути след това Борис Галчев получи топката пред наказателното поле и незабавно шутира. Топката рикошира в крака на футболист на "белите" и смени траекторията си в последния момент, но Георги Георгиев внимаваше и с плонж изби.

В 70-ата минута Владислав Узунов пусна хубав диагонален пас към левия фланг, където Велковски пое, напред към наказателното поле на съперника и стреля с левия крак. Рикошет в крак на бранител на Септември и излезе в корнер. След него не последва нищо опасно.

Последната добра възможност за гол дойде само секунди след това. Корнер за Славия изпрати топката пред стража Янко Георгиев. Той излезе неразчетено и изби с една ръка, Топката достигна до Лука Шполярич, който отправи удар към вратата, но високо в аут.

До края в статистиката влезе само един силен шут на Янис Карабельов от дистанция в аут. Така двата тима поделиха точките при 0:0.

Състави на двата отбора:

Славия: Георги Георгиев, Ранди Онуоха, Тейнур Марем, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Стефан Ашковски (Лука Шполярич 58'), Владислав Узунов, Янис Карабельов, Радослав Кирилов, Георги Йомов (Бара 91'), Цветелин Чунчуков (Христо Иванов 80')

Резерви: Георги Петков, Дени Бара, Лука Шполярич, Преслав Петров, Филип Кръстев, Христо Иванов, Александър Станисавлевич

Главен Треньор: Златомир Загорчич

Септември София: Янко Георгиев, Борис Галчев, Александър Дюлгеров, Асен Чандъров, Георги Стоичков, Георги Русев (Илив Димитров 72'), Дарко Глишик, Здравко Димитров (Матео Стаматов 89'), Кристофър Мандианго (Христо Иванов 77'), Стилиян Николов, Фабиано Алвеш

Резерви: Валентин Галев, Александру Бенга, Иван Тилев, Иван Стоянов, Илия Димитров, Матео Стаматов, Владимир Николов

Главен Треньор: Мариан Христов

Главен съдия: Георги Давидов - гр.Велико Търново