Наставникът на Локомотив Пловдив Воин Войнов остана много доволен от представянето на тима си при победата с 2:1 над коравия тим на Берое. Така беше сложена точка на серията от 9 поредни мача без победа срещу този съперник на "железничарите".

"Много съм щастлив, тъй като победихме един от силните отбори. Най-много се радвам, че момчетата разбраха какво е да носиш екипа на Локомотив. Ние сме име, винаги претендираме за нещо. И сега ще претендираме, но ще сме малко скромни", заяви Войнов пред DIEMA SPORT и разкри тайната на успеха.

"Мисля, че лагерът на Говедарци беше ползотворен, момчетата се трудиха и показаха характер. Още от първата минута го показахме и заслужено победихме. Такъв Локомотив искам, преди мача се видях с президента, който каза, че иска да вижда борбени момчета, пък каквото стане."

"Да не казвам, че тактически сме ги надиграли, но ги бяхме разучили добре. Знаехме силните им страни, ако им бяхме оставили пространства, щяхме да берем ядове. В края на мача те само ритаха топката пред нашата врата и не ни затрудниха", сподели Войнов и говори за липсата на Пламен Николов, както и за представянето на новото попълнение Фрекеш.

"Наистина Пламен Николов ни липсва, но имаме достоен заместник. В следващите мачове ще дадем шансове за изява на всички. Дадохме шансове на Фрекеш, той се справи добре, но му трябва още малко подготовка, защото четири месеца не е играл", сподели Войнов и завърши с коментар за рожденика Мартин Камбуров от другия лагер.

"Няма как да намери заместник на Мартин Камбуров, но и с тези футболисти ще се представим достойно. Искам да посветя победата на публиката ни, която днес ми напълни сърцето, дано да идват повече. Пожелавам на Камбуров да е жив и здрав и да мине 200 гола. Желая му най-вече здраве, защото той другото си го има", завърши треньорът на Локомотив.