Старши треньорът на Локомотив Пловдив Войн Войнов поздрави своите футболисти за нулевото реми, което завоюваха при гостуването срещу Лудогорец в третия кръг на Първа лига. Илко Пиргов спаси дузпа рано в мача, а през втората част домакините, които играха предимно с резервите, направиха серия от пропуски.

„Ние сме реалисти – ние пропуснахме, но и те също. Равенството е справедливо. Който беше вкарал, щеше да победи. Искам да благодаря на нашите футболисти, на нашата публика, която със сърце и душа ни помага през цялото време. За тях най-много се радвам”, каза Войнов пред DIEMA SPORT.

Резервите на Лудогорец - тлъста нула срещу Локо Пд

„Имахме и други ситуации, това на Бакалов беше от чистите положение. Не ни достигна един гол, за да победим. Втори пореден мач правим хикс – първо срещу Левски, сега срещу Лудогорец. ТОва говори добре за момчетата. Знаете, че имаме проблем със сглобяването на отбора, липсва ни чист на нападател.”

„Камбуров си е име, вкарва голове. Добър футболист, но него го няма. Затова трябва да намерим нападател, който да материализира нашите усилия. Имаме разговори с чужденци, българи почти не останаха. Имаме разговори с двама българи. Всички чакат за чужбина. Лошото е, че когато дойдат, не са напълно готови. Трябва период да се адаптират. Липсват ни нападатели и трябва да намерим такива.”

„Липсата на Дани Кики? Цяла България знае, че при мен няма място за лъжа и говоря само истината. За това най-отговорно казвам: вчера на Дани му беше ударена инжекция от нашия доктор ислед такава изобщо не трябва да тренира той. Това е истината, няма други неща, наказания… Казвам цялата истина.”

„Не искам да бъда адвокат на никого. Думите на Крушарски са били извадени от контекст най-вероятно. Момчетата го приемат с насмешка, защото знаят, че не са такива. Ние си имаме толкова други проблеми, сега и още един, който не е приятен… Всичко е спокойно, всичко е спокойно.”

„За нас е силна серия, макар и с равен мач. Правим равен срещу Лудогорец, който може да извади три състава. За нас това е добър успех. Срещу ЦСКА ще се постараем, знаем, че на „Армията” се играе трудно. Защо да не помислим и за нещо повече, макар че ЦСКА си е ЦСКА. Мисля, че Дани Кики ще бъде готов на 100 процента за следващия мач, както и централният защитник Ивайло Марков, чието наказание ще е изтекло”, допълни Войнов.