Владислав Стоянов даде специално интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, за това как е преминала подготовката на Лудогорец в Турция, какво е състоянието на тима в момента и как се стигна до преподписването му с "орллите".

"Чувствам се добре. Направихме доста пълноценна подготовка. Най-важното е, че и аз и моите колеги успяхме да се запазим без сериозни травми. Изморен съм повече психически отколкото физически, тъй като се получиха два дълги лагера. Иначе ръководството много добре знае какво да направи, за да сме свежи. Най-важното е да минем без контузии както досега и вече да започнат официалните срещи, в които да видим на какво ниво сме успели да се подготвим. Най-важно е как ще се представим в първенството.", сподели Стоянов за подготовката на отбора.

Вратарят коментира и как се сработва с новия кондиционен треньор на българския шампион Бернд Дреер.

"Аз ще направя 30 години през лятото. Сменил съм доста кондиционни треньори от различни школи. Има какво да вземеш от всеки от тях. Вече почти се стиковахме с него. Той се нагласи по мен и аз по неговите изисквания и мисля, че ще има полза от съвместната ни работа. Човекът е с модерно мислене и много интелигентен, който е работил на сериозни места със сериозни вратари. Той си е нагодил тренировките и стила на работа според футбола, който се практикува в момента."

Основната тема на интервюто бе предстоящата среща от елиминационната фаза на Лига Европа срещу Копенхаген, а Владо изрази увереност, че отборът е способен да победи този съперник.

"Треньорите могат да направят анализ дали сме готови за мача с Копенхаген. Те са хората, които ни казват какво да правим и имат изисквания. Аз се надявам да бъдем готови. Ясно е, че не можеш да си на 100% готов още от първата среща, но се надявам да сме поне на 80-90% готови. Всички говорят за прословутия Копенхаген, но все пак да не забравяме първенството. За мен лично е по-важно то да върви добре. Имаме комфортна преднина и да се надяваме, че ще я запазим. Вече няма да има леки двубои и ще се губят по-лесно точки. Отборите вдигнаха нивото и са на доста добро ниво. Играем с Монтана преди мача с Копенхаген. В България е по-студено, а имаме доста бразилци в отбора, които не са свикнали на студено. Ако подценим малко двубоя, всичко може да стане.", каза стражът.

"Всеки мечтае за финал в Лига Европа. Няма смисъл да играеш, ако не мислиш за това. Но пак казвам, приоритет трябва да ни е първенството, защото ще бъде голяма глупост, ако загубим първото място при положение, че имаме добра преднина и отборът ни е добре стикован. Така ще имаме реален шанс отново да атакуваме групите в Шампионската лига. Все пак евротурнирите осмислят сезона на отбора. И от финансова гледна точка и от историческа. Имаме възможност да бием Копенхаген и колкото и нескромно да завучи, мисля че сме по-класният отбор. Както се казва, човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Дай боже да направим ако не финал, поне полуфинал в ЛЕ."

Вратарят на Лудогорец сподели и за разговор с Ивелин Попов, който срещна Копенхаген по време на подготовката на неговия Спартак Москва.

"С Ивелин Попов се чуваме почти всеки ден. След мача ми каза, че ако не ги бием, трябва да се хвърлим от някъде и че са много слаби. Това разбира се в кръга на шегата. Това все пак беше контрола. В нея те са играли по един начин, а срещу нас ще играят по друг начин. Нашият отбор изптва трудности срещу такива тимове. Те са доста здрави физически и стоят добре тактически на терена. Бързо се прибират, покриват зоните и стоят стабилно в защита. Играят близо до хората и не оставят много възможности на противника да разиграва и да играе своя стил. Не ме изненадва, че вратарят им има най-добрата статистика в Европа. От наблюденията ми разбирам, че са отбор доста дисциплиниран в защита и е нормално да допускат малко голове.", разказа играчът на "орлите".

Стоянов поднови договора си с отбора, въпреки безбройните трансферни спекулации около него.

"Две години вече все ме продават и то ме продават медиите. Никога не съм заявявал в прав текст, че ще напусна отбора. Не съм се обръщал и към ръководството, че желая да си тръгна от Лудогорец. Аз се чувствам добре в отбора, все пак съм си вкъщи. Тези спрягания за трансфери не са били реални, а плод на вестниците и сайтовете. Имаше една единствена реална офера от един турски отбор, но прецених, че не е правилният момент и отбор за мен. Не го почувствах. Отборът е на незавидна позиция в турското първенство. Ръководството на Лудогорец ми предложи нов договор, обсъдихме го и е нормално да преподпиша", добави той.
Пълното интервю с Владислав Стоянов вижте в прикаченото видео.