Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов се завърна в България, след като дълго време се възстановяваше в Барселона от контузията, която го извади извън игра в началото на годината. Стражът на "орлите" скъса пателарно сухожилие на левия крак по време на тренировка с националния отбор преди домакинството на Холандия през март (2:0), а след това се наложи и операция. Вратарят на разградчани даде обширно итнервю интервю пред сайта на клуба, в което разкри подробности за контузията си, а също така коментира и случващото се в Разград.

Владо Стоянов: Судува не е случаен отбор, но Лудогорец ще се справи

„Прибрах се в България, след като около три месеца прекарах в Барселона. Здравословното ми състояние на този етап е добро. Това, което казват докторите е, че вървим в правилната посока. Не мога да дам никакви срокове кога ще се завърна в игра, тъй като и самите лекари не са ми посочили такива. Надявам се да се завърна възможно най-скоро на терена, ако има възможност още през пролетта да започна да тренирам ще бъде доста добре”, каза Стоянов.

„Гледах абсолютно всички мачове на Лудогорец. Не е приятно да стоиш отстрани, но стисках палци и се надявах да влязат в Шампионската лига, но и Лига Европа е голям успех за тима. Смятам, че момчетата се вложиха на 100% във всички мачове”, допълни стражът на разградчани.

Дяков: Посвещавам победата на Владо Стоянов

„Още като стана контузията, знаех, че ще бъде по-сериозно и ще отнеме по-дълго време да се възстановя. Получиха се усложнения и ако ги нямаше тях може би щях да се завърна по-рано на терена. Пристигайки в Испания лекарите бяха много притеснени, но видях, че са професионалисти и знаят какво правят. Аз по принцип гледам позитивно на нещата и се настроих за доста работа, търпение, за да успея да се върна по-бързо”, обясни Владо Стоянов.

„Тази травма е вследствие на голямо претоварване през годините. Още преди това имах проблеми с колената, налагаше се поставяне на инжекции. Комплексно е, но трябва да гледам напред. Може би това е най-тежкият момент в моята кариера, надявам се да се върна два пъти по-силен”, призна българският национал.

„С Ренан имах възможност да работя. Хорхе Брун го гледах само по телевизията. Щом са привлечени в отбора, значи имат необходимите качества. По това, което виждам и ротациите, които се правят, според мен треньорите са преценили, че и двамата са равностойни и им са дава еднакъв шанс за изява. Пожелавам им да са здрави, да имат късмет и да си вършат работата, както досега”, коментира Стоянов.

Владо Стоянов: Много хора опитват да ме отпишат

„Първото ни участие в Лига Европа през 2014 година бе доста по-различно. Съперниците ни подцениха, дори минавахме за аутсайдер в групата, но видяхте какво се получи. Завършихме първи, без загуба, докато сега е друго. В Европа вече знаят за Лудогорец. Участвахме два пъти в Шампионската лига. Ще бъде много по-трудно. Истанбул Башакшехир, Хофенхайм и Брага са класни тимове. В групата няма изявен фаворит. Съперниците ни са корави отбори, добре подготвени тактически”, каза още 30-годишният страж.

„Работил съм с Димитър Димитров. Познавам, както него, така и хората от неговия щаб, така че това не е нещо ново за мен. Щом ръководството е решило, че Херо е човекът за Лудогорец, значи той трябва да е. Той доказа през годините, че е много добър треньор. Доказа се и в чужбина. Смятам, че с вижданията, които има и с опита си, ще помогне на тима. Лудогорец е изключително труден отбор за работа, тъй като има много чужденци от различни държави, които са с различен манталитет, с различно мислене и е много трудно за един треньор да намери общ език с всеки един от тях. Отделно всеки един футболист в Лудогорец има заслужено самочувствие заради това, което е показвал на терена. Наистина е много трудно за всеки един треньор да намери баланс и точни подход към всеки един футболист, за да може той да даде 100% от възможностите си. Смятам, че Херо ще успее да се справи с това предизвикателство и да извлече максимума от футболистите и да донесе много успехи за отбора”, коментира той.

Владо Стоянов се появи на "Лудогорец Арена"

„Забелязвам една нова вълна от бивши вратари, които са прекратили с футбола преди 4/5 години и в момента са треньори. Смятам, че именно тези хора са в крак с времето и вкарват нови неща, които се правят „белите” държава – Германия, Италия. Имам преки наблюдения върху Дани Наумов и момчето определено има страшно много качества и се надявам да развие потенциала си, тъй като има шанс да играе голям футбол. Излизат млади момчета, надявам се да дойде нещо отдолу, тъй като ние остаряваме”, допълни вратарят на „орлите”.

„Като се изтегли групата за Мондиала, всички отписаха България. Вече говорим за класиране на бараж. Това значи, че отборът се е представил добре. Естествено винаги може и по-добре, но с оглед на групата, която изтеглихме и тимовете срещу които се изправихме, смятам, че отборът се представи добре. Дали имаме възможност да бием Франция? Във футбола е доказано, че няма невъзможни неща”, завърши Стоянов.