Отборът на Витоша (Бистрица) започна подготовка за пролетния дял в Първа професионална лига. 

Старши треньорът Костадин Ангелов изведе 23 души за първа тренировка на клубното съоръжение в Бистрица. В групата бе и завърналият се от престой под наем в Оборище (Панагюрище) Лъчезар Котев. 20-годишният полузащитник записа 10 мача като титуляр на “Орчо Войвода” тази есен, като сега ще има възможност да опита късмета си в елита на България. 

Междувременно в обратната посока, като преотстъпени, заминаха вратарят Николай Радев и полузащитникът Димитър Панталеев. 21-годишният страж записа три мача на сметката си през настоящия сезон в Първа лига, но изяви желание да натрупа повече игрови минути през пролетта. Панталеев също имаше шанс да играе в майсторската ни група, но и неговите изяви бяха ограничени. Халфът записа пет мача в елита, като в четири от тях започна като титуляр. 

Началният етап от подготовката на бистричани ще премине изцяло на местно ниво. Първата проверка е предвидена за 17 януари, когато съперник в Правец ще бъде четвъртият във Втора лига Монтана. 

Три дни по-късно, на 20 януари, Витоша ще срещне друг втородивизионен тим - Струмска слава (Радомир). От 23 януари до 3 февруари пък отборът ще вземе участие в турнира “Балчик Къп”, който ще се проведе в Белия град и курортния комплекс “Албена”. 

След завръщането си в столицата бистричани ще изиграят нови три контроли. Засега е договорен приятелски двубой с Марица (Плодвив) на 10 февруари, като се уточняват съперниците за 8-ми и 14-и. 

Дни по-късно Витоша подновява участието си в Първа лига, като приема у дома Дунав (Русе) в двубой от 21-вия кръг на шампионата.