Тимовете на Дунав Русе и Витоша Бистрица завършиха 0:0 в първи плейофен двубой за разпределение на местата между 11-о и 14-о място. Реваншът е на 13 май в Бистрица. Гостите играха от 79-ата минута с човек по-малко, след като бранителят Петко Цанков получи втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав.

Дунав започна по-агресивно двубоя и натисна съперника си, но чисти голови положения липсваха. В 9-ата минута след удар на Васев се удари в ръката на Садула, но съдията остави играта да продължи. В 17-ата минута удар на Фирцулеску беше спасен от Василев. След първата част, гостите решиха да погледнат към вратата на Дунав, но първият удар дойде чак в 57-ата минута, когато Гъргоров стреля, но Макенджиев се справи.

В 66-ата минута след пряк свободен удар Дунав пропусна да открие резултата, но Мунин и Динков не сполучиха да отбележат. Малко по-късно и удар на Ахмедов не намери целта.

Гостите останаха с човек по-малко, след като в 79-ата минута игра с ръка пред наказателното поле на Витоша коства втори жълт картон за Цанков и Витоша остана с човек по-малко. Дунав опита да реализира победен гол в последните десетина минути с човек повече, но ударите на Станкев, Ковачев и Мунин не намериха целта, след отлични намеси на Василев и Бонев.

В крайна сметка след 0:0 нещата ще се решат в понеделник.

Ето и съставите на двата отбора:

Дунав: Макенджиев, Динков, Ковачев, Мунин, Васев, Димов, Станоев, Инкоом, Фирцулеску, Ковачев, Иса

Витоша Бистрица: Василев, Бонев, Кочилов, Садула, Цанков, Гъргоров, Купенов, Долапчиев, Вълчанов, Котев, Попев 

съдия: Драгомир Драганов