Отборът на Витоша Бистрица посреща Дунав Русе в мач-реванш от полуфиналните плейофи на Първа лига, които разпределят местата между 11-о и 14-о. Първият двубой в битката за оцеляване приключи при резултат 0:0.

Старши треньорът на Дунав Русе Людмил Киров ще може да използва пълния потенциал на своя обор, тъй като няма проблеми с контузени или наказани футболисти.

В същото време в щаба на Витоша Бистрица под въпрос са Даниел Кутев и Кристиян Узунов. Заради наказание Петко Цанков няма да може да се включи в битката. В миналия двубой той стана едва вторият футболист през сезона след Иво Иванов (Верея), който за втори път бе отстранен от игра, при това отново в мач в русенци.

Любопитен факт е, че на старта на настоящия шампионат в домакинство точно срещу Дунав бистричани стигнаха до първия пълен обрат в историята на своето участие в елита – от 0:1 до 2:1. После направиха същото от губещи позиции на своя стадион и при 2:1 над Септември на 28 септември м.г.

За тима на Дунав Красимир Станоев е пред своя 50-и мач за русенци в Първа лига. Дебютът му в елита беше за Литекс на 25 май 2013 г. при нулевото равенство с Черноморец в Бургас.

Като допълнителен стимул за играчите на гостите е фактът, че успяват да вкарат поне по гол във всяко от последните си 4 гостувания в първенството. За последно не го стори при загубата с 0:1 от Берое през февруари.

Вторият мач между Витоша Бистрица и Дунав е тази вечер от 20.00 часа. Срещата ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.