Отборите на Витоша Бистрица и Ботев Враца излизат един срещу друг в последен двубой от втория кръг на efbet Лига. Мачът може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT от 21 часа, като и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Бистричани бяха много близо до изненадващ успех над Славия в първия кръг на стадиона в Овча купел, но след като на два пъти повежда в резултата, в крайна сметка допусна поражение с 2:3 от „белите”.

Тимът на Ботев също тръгна със загуба в шампионата, допускайки три гола във вратата си при домакинството на Берое. Старозагорци се наложиха с 3:1 на стадион „Христо Ботев”.

В лагера на домакините не могат да разчитат на нападателя Даниел Кутев, който е с травма. Големият проблем за Витоша обаче е Емил Гъргоров. Ветеранът продължава да бъде под въпрос за срещата заради болежки.

Срещата за Ботев Враца пропуска Даниел Гаджев, а под въпрос е Георги Вълчев. Все още договор с отбора не е подписал нападателят Валери Божинов, който разтрогна с Левски преди старта на кампанията в efbet Лига.

Статистиката на врачани срещу днешния противник е доста добра, като възпитаниците на Сашо Ангелов ще се надяват да затвърдят добрите впечатления от последните мачове срещу Витоша. В последните три двубоя, Ботев записа три победи срещу Витоша.

Бистричани бяха отборът, използвал най-малко футболисти през миналия сезон – 27, сегашният им старши треньор Енгибар Енгибаров пък е единственият, който дойде в елитен тим направо от Трета лига, където се подвизаваше Спартак Вн.

От друга страна, бранителят Илия Миланов е пред своя 150-и мач в efbet Лига. Дебютът му бе за Литекс на 16 май 2010 г., при победата с 4:2 над Спортист в Своге, когато бе титуляр заедно със своя брат близнак Георги Миланов.