Отборът на Витоша приема Черно море в двубоя от 32-ия кръг на Първа лига, Втора осмица, Група А.

Двубоят е събота, 28-и април от 17.30 часа.

Развитието на мача можете да следите минута по минута в GONG.BG. Също така можете да гледате срещата в GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, както и по телевизия DIEMA SPORT.

Тимът на Витоша Бистрица продължава да търси първия си успех в елита, а треньорът Костадин Ангелов стяга тим за решителните плейофи. Витоша е с 10 точки на четвъртото място в група А. Заради наказание мача пропуска Лъчезар Котев.

Отборът на Черно море пък е втори във временното класиране в група А с 40 точки, колкото има и първият Славия. В лагера на варненци с наказания са Атанас Зехиров, Дани Кики и Мехди Фенуш, а с контузия продължава да е Мартин Костадинов.

Венцислав Бонев от Витоша е пред своя 150-и мач в Първа лига. Дебютът му в елита бе за столичния Локомотив на 29 април 2000 г. при домакинско 1:1 с Нефтохимик.

В миналия кръг едва за трети път откакто играе в елита тимът на Витоша отбеляза 2 гола в един мач, като за първи път това стигна за точка – 2:2 срещу Пирин Бл. В предишните два случая загуби с по 2:4 от Лудогорец и Ботев Пловдив.

Ангел Стоянов пък стана седмият футболист с гол за бистричани в елита след Григор Долапчиев, Стефан Христов, Даниел Пеев, Ивайло Лазаров, Петко Цанков и Орлин Старокин.

Друг любопитен факт е, че Черно море е отборът в най-добра форма в плейофната фаза на шампионата след Лудогорец – спечели 13 от 15 възможни точки. В предишните си 6 мача през пролетта, когато тимът бе поет от Илиан Илиев, моряците взеха едва 2 точки.

Топреализаторът на варненци през миналия сезон Марек Кузма (с 10 попадения тогава), прекъсна в миналия кръг срещу Славия голова суша, продължила 17 поредни шампионатни мача.

В редовния сезон Александър Цветков игра като титуляр без нито една смяна в 25 от 26-те двубоя на моряците, в плейофите – само 9 минути в една от петте срещи на тима.