Футболистът на Локомотив Пловдив Павел Виданов коментира в интервю за Дарик радио, че феновете на „смърфовете“ ще бъдат зарадвани, като тимът се класира за евротурнирите. Виданов коментира как протича подготовката на неговия отбор до момента, като засегна и предстоящия мач за Купата срещу Лудогорец.

„Първото нещо, което ме накара да остана в Локомотив Пловдив, е възможността да играем в европейските клубни турнири. Откакто аз съм тук, отборът се представя добре, не че аз съм причината. Изградихме добър колектив и постигнахме добри резултати в последните месеци. Ако продължаваме така, ще можем да вземем квотата за Европа. Аз съм играл с ЦСКА и Рапид в евротурнирите, сега искам и с Локомотив Пловдив. Идеята е да се покажем като футболисти и да видим до къде сме стигнали. Както играем за феновете, така играем и за себе си. Така се развиваме и можем да постигаме неща във футбола. Като изключим финансовото естество на нещата, всеки се бори за медали, трофеи като всеки спортист. Ако това не ни е цел, по-добре да не се хващаме на хорото“, започна Виданов.

„Първо влизането в шестицата мисля, че е реална и постижима цел. Това искаме всички в отбора. Вярваме, че можем да се справим с това. След като влезем в шестицата, защо не да не се преборим и за квота в Европа. Това е нашата цел и мисля, че е достижима. Това няма да бъде лесно, затова трябва да се потрудим. Затова се готвим и да играем умно през втория полусезон“, коментира още играчът на Локомотив Пловдив.

„Всичко е наред, организацията е добра, няма от какво да се оплачем. Разбира се, на лагери винаги има дребни неща, които дразнят футболистите. До тук обаче мисля, че всичко е нормално“.

„Треньорът иска да изпълняваме неговите указания по време на контролите. Тук, в тези мачове можем да си позволим да загубим или да не играем по начина, по който трябва да играем в шампионата. Тук и да загубим, това са приятелски мачове. Идеята е, че дори да загубим, няма да е страшно, но след това, когато дойде шампионатът, да не допускаме тези грешки. Тогава няма да имаме възможност да се поправим, защото отборите са близо“, отбеляза още Виданов.

„До момента преди да дойда тук, само съм слушал колко приятна е атмосферата. В действителност много е приятно в съблекалнята. Има атмосфера, която се поддържа от старите и от младите. Има уважение, има граница, която се спазва, а това дава възможност за добра работа. Ние сме всеки ден заедно. Естествено всеки може да се изнерви на друг, но е приятно“.

„Всеки си намира какво да прави в свободното време по време на лагер – било някой да е в социалните мрежи, карти, книги. Всеки намира с какво да разпусне и психически да почине“.

„Липсват ми близките ми, приятелката ми, семейството ми. Поздравявам ги“, каза още Виданов.

„Трудно е да се дават обещания във футбола. Понякога се случват, но друг път се сгромолясват. Мога да кажа на феновете това, което чувствам и мисля – ще се подготвим добре, ще се трудим и ще се опитаме да дадем нужното, за да постигнем целите си и да ги зарадваме. Големи обещания не искам да давам. Аз не съм боксьор или тенисист, състезавам се в колективен спорт. Мисля, че всички работим в името на Локомотив. Показахме го и в последните месеци. Ако вървим в тази възходяща линия, мисля, че ни чакам добри и радостни моменти“.

Колкото за мача с Лудогорец за Купата на България, Виданов обясни:„Реално мач за историята – да, ако успеем да продължим напред, ще е история. Всички имат респект към Лудогорец. Локомотив играе добре срещу този съперник и може всичко да се случи, зависи от нас, какво ще покажем на терена“.

Павел Виданов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров