Опитният защитник на Берое Павел Виданов показа трезва оценка след тежкото домакинско поражение с 0:3 от ЦСКА в 7-ия кръг на Първа лига. Загубата бе първа за старозагорци в хода на сезон 2017/2018, а резултатът според централния бранител показва, че някъде играчите не са следвали докрай треньорските указания.

ЦСКА развенча мита за Берое и поведе парада в Първа лига

"Влияние ще окаже това, че е първа загуба. Все пак губим от ЦСКА. Не подценяваме никого в първенството. Загуба не е приятно на никой – на нито един отбор, на нито един футболист. Явно трябва да тренираме повече и да работим. Щом сме загубили днес, значи някъде нещо не изпълняваме така, както искат треньорите, и нещо ни липсва. Не сме на нужното ниво, за да загубим с 0:3. Трябва да работим през паузата повече, по-умно, повече където ни липсват нужните неща, за да може след нея да сме по-добри и да не се получават такива срещи", каза Виданов пред сайта на Берое.

"Въпреки че това не е оправдание, наистина градим нов отбор. Треньорите са нови и има доста нови футболисти. Амбициите на всеки един са доста големи, тъй като клуба ни дава перфектна възможност и доста добри условия. Не добри, а перфектни, да мислим, както се казва на футболен език, само за нашата работа на терена, а не за други неща. Амбициите ни са да постигнем колкото се може повече, да изграждаме тип игра, характер и дух на отбора. Колектив, който да се показва на терена и да печели с добра игра, а не просто днес с късмет, утре – шанс или нещо от този сорт. Искаме да положим основите, за да може всеки един следващ мач да заслужаваме да побеждаваме и да показваме футболните умения, които тренираме и показваме през цялото време."

Томаш: Нека не се залъгваме, ЦСКА ни би с класа

Виданов естествено не подмина и темата с трансфера на своя добър приятел Иван Иванов.

"Иван няма какво да го коментирам като футболист. Доказал се футболист. Да, от два дни е с нас. Пожелавам му да влезе бързо в час и да си върне най-добрата форма, която всички знаем. Като футболист мисля, че това, което се иска от него, ще го даде. Ще даде и нужната конкуренция, сигурност, спокойствие и класа, защото е добър футболист и това може да ни е само в плюс."

"Аз лично няма да имам проблем да се сработя с него. Познаваме се от деца, играли сме в ЦСКА, печелили сме купи заедно, печелили сме мачове и в националния отбор. Ние се познаваме от малки, както се казваме. Той ще трябва да се нагласи към начина на работа и стила на отбора и мисля, че му трябва време като на всеки един футболист, за да се включи в обстановката и да приеме отбора така както искаме ние да играем и той има класата да го направи по най-добрия начин", добави Виданов.