Верея посреща Септември в мач от 13-ия кръг на Първа лига.

Срещата е на 22 октомври от 17.15 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

В предходния кръг Верея загуби с 0:1 от Ботев, а Септември победи със същия резултат Витоша. В класирането Верея е пети с 20 точки, а Септември е 13-и с 10.

В лагера на старозагорци през седмицата бе привлечен Исмаил Иса, а добрата новина е завръщането на Илиан Илиев на скамейката.

Футболистът с най-много участия за Верея в елита Здравко Илиев – 43 (от 46 възможни) ще пропусне първи шампионатен мач на старозагорци от повече от половин година – за последно не игра на 2 април т.г. при загубата с 0:5 от Локо ГО, когато също бе наказан.

Вратарят на Верея Георги Аргилашки допусна точно по един гол във вратата си в последните 4 кръга от първенството, за последно запази мрежата си суха срещу друг новак – Витоша (3:0 в 7-ия кръг).

В миналия кръг Милен Танев стана осмият играч с дебют за Верея, който преди това има шампионатни мачове за градския съперник Берое, след Здравко Илиев, Мирослав Енчев, Георги Андонов, Елиаш да Силва, Салим Керкар, Илия Мунин и Иво Иванов.

Новакът Септември е спечелил 60% от точките си на чужд терен – 6 от 10, като стигна до първата си победа на свой терен чак в последния кръг – 1:0 над Витоша.

С дебюта на Иван В. Стоянов в миналия кръг Септември стана тимът, използвал най-много фугболисти от началото на сезона – 26, на другия полюс са двата старозагорски представителя Верея и Берое, за които са играли по 21.

Нито един удар, отправен от играчите на Септември, не е уцелвал гредите на съперниковата врата от началото на сезона, докато на 5 пъти гредите са помагали на вратарите на столичани.