С пожелания за здраве и пълноценна подготовка преди предстоящия тежък полусезон в Първа професионална лига и с увереност, че той ще бъде успешен за тима започна днешната пресконференция на управителя на ОФК Пирин Благоевград Венко Попов. Попов говори пред медиите след тържествения църковен водосвет, с който по традиция започна зимната подготовка на благоевградските "орлета". Той бе отслужен от отец Петър Стефанов в присъствието на ръководството на клуба, кмета на община Благоевград Атанас Камбитов, председателя на Общинския съвет Радослав Тасков, ветерани и фенове на отбора, и разбира се, футболистите и треньорския щаб на пиринци, но без досегашния старши треньор Стефан Генов, който изненадващо напусна поста и се присъедини към ЦСКА-София.

"Неприятно е това, което се случи със старши треньора. За съжаление, и това го има вече в българския футбол. Прецедент е, не знам дали го има и в световната практика, действащ старши треньор да бъде нает от друг клуб. Но все пак сме в България и това явно може да се случи. Крайно съм разочарован от действията на г-н Генов. Некоректно е от негова страна да постъпи по този начин. Защото всички знаем, нямаше никакви индикации за раздяла с него. Всичко вървеше съвсем нормално, планът за подготовка е правен под негова диктовка. Селекцията - също, освободихме футболисти, взехме футболисти, изцяло по негова препоръка. За съжаление, той ни сервира тази новина три-четири дни преди да започнем зимната подготовка. За мен не само той е виновен. Нормално беше клуб като ЦСКА-София да ни потърси по-рано, ако са имали такова намерение да ангажират нашия старши треньор. Да седнем да разговаряме, а в разговорите могат да се случат много неща. Но по този арогантен начин, по който се случи всичко, не го приемам и мисля, че не това е начинът за работа във футбола на ниво "А" група", коментира Венко Попов.

"Ще се търсим до последно правата", допълни Попов по темата, като отправи и въпрос към Стефан Генов.

„Kакъв пример дава с тази своя постъпка на футболистите, които трябва да тренира и възпитава? А въпросът му към хората, които го ангажират, след като знаят, че има действащ договор с друг клуб, е какъв е техният морал.“

Попов поясни, че е имало обаждане от човек от ЦСКА-София, но, че не са водени никакви преговори за ангажирането на старши треньора. Водят се преговори за треньор, предложения има много и най-вероятно до десетина дни ще бъде известен новият наставник на пиринци. Подготовката ще започне в Благоевград, а за края на месеца е плануван лагер в Турция, но новият старши треньор ще има също думата къде и как ще протече. Негова ще е преценката и за евентуалните нови попълнения. Сред новите имена е французинът от тунизийски произход Аймен Суда, който идва от пловдивския Локомотив. На проби днес в Пирин пристигна и 20-годишният бразилски офанзивен футболист Лукаш, за когото неговият мениджър Джери Перейра е дал много добри препоръки. Нападатели в България трудно се намират, а от чужбина е трудно да бъдат привлечени качествени футболисти, посочи също Венко Попов. Според него до края на трансферния период има достатъчно време.