Бившият футболист на Берое Венцислав Василев започна тренировки с Етър Велико Търново. До края на седмицата трябва да стане ясно дали ще направи трансфер в чужбина и ако това не стане, Василев със сигурност ще подпише с Етър, съобщиха от клуба.

Трима млади футболисти от школата ще бъдат взети за постоянно с мъжкия отбор, заяви старши треньорът Станислав Генчев. „Радвам се много за влизането в елитната U17 група, това показва правилната работа в школата. Трима юноши от школата на Етър вече ще тренират постоянно с отбора, не само за предсезонни лагери, а на постоянна подготовка с първия тим“, заяви Станислав Генчев.

Втората контрола от предсезонната подготовка на „Етър“ за новия сезон в Първа лига ще бъде в четвъртък срещу националния отбор на Венецуела за футболисти с увреден слух.

По предварителна програма „виолетовите“ трябваше да играят в сряда с Нефтохимик, но мачът пропадна поради организационните пробелми на съперника, а после за противник бе спряган Оборище Панагюрище.

В крайна сметка Етър ще играе срещу националите на Венецуела, които се готвят в България за участието си на Параолимпиадата. Мачът е на 29 юни, четвъртък, от 18:30 ч. на градския стадион в Дряново.