За втора поредна година опитният защитник Венцислав Василев е част от тима на Етър. Миналата кампания обаче не беше толкова успешна за него и той записа едва 16 официални двуоя с виолетовата фланелка. Сега сезонът започва значително по-добре и Василев в на разположение на Красимир Балъков по-често и се надява това да се запази така.

„Тежко е като си отвън и гледаш, като не можеш да помогнеш на отбора. Радващото е, че съм напълно здрав и започвам да набирам скорост, както аз, така и отборът”, сподели Венци Василев за предаването „Преди кръга” по DIEMA SPORT.

От този сезон той има и нова роля на терена, десен краен бранител. „Най-удобно ми е в средата, но треньорът ме помоли да уплътня зоната.”

Именно в средата на отбраната опитният защитник си партнира с Пламен Гълъбов, а младият футболист отново акостира под Царевец, преотстъпен от ЦСКА.

„Времето лети. Преди старите футболисти ми казваха, че времето лети толкова бързо, аз не вярвах, но наистина е така. Не е толкова лошо да си на 30, само да няма контузии”, сподели още бранителят.

Следващият двубой ще бъде по-специален за Венци Василев – срещу Берое, където той прекара две години от кариерата си преди да пристигне във Велико Търново.

„Имам много добри чувства към този отбор. Две години съм ял бял хляб там. Имам много приятели сред феновете. Сред футболистите може би не останаха много. Те са солиден отбор, имат добри треньори. Мисля, че ние имаме своите достойнства. Като нищо могат да се намесят в битката за тройката”, коментира Венци Василев.

Отборите на Етър Велико Търново и Берое ще открият 9-ия кръг на Първа лига. Срещата е в петък, 21 септември, от 17.30 часа и ще можете да я проследите в GONG.BG, NOVA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.