Президентът на Славия Венци Стефанов направи интересен коментар по адрес на един от собствениците на Лудогорец и член на Изпълкома към Българския футболен съюз Кирил Домусчиев. Босът на „белите“ заяви, че не е разговарял с колегата си от дълго време насам, като добави, че не го е видял на последното заседание на изпълнителния орган на футболната ни централа. След успеха на най-стария столичен тим над Витоша Бистрица с 4:0, в типичния си стил Стефанов заяви, че трудно се разговаря с Краля Слънце.

Стефанов засегна и наболялата напоследък обширна тема със съдийството, като отсече, че един човек атакува реферите в родния елит, визирайки колегата си при шампионите. 

„Поздравявам момчетата, играха мъжки. Искам и да поздравя и няколко ибрика, които сума време говореха за черно тото, как сме щели да паднем от Витоша. Апелирам и към вас, спортните журналисти, които мисля, че малко повече разбирате от футбол от някои недотам възпитани хора. Виждате млад отбор, на вратата 17-годишен, 18-годишни, борим се, убеден съм , че пътят е правилен, ще следваме нашата кауза да налагаме наши момчета. Убеден съм, че с всеки мач ще играем по-добре. Има такива спадове. Виждате, Черно може бе безапелационен в началото, бе начело, сега и при тях спад. И те ли играят черно тото. Искам да поздравя и съдиите. Млади момчета, но свиреха всичко, което виждаха. Предполагам, че ако съдиите не се атакуват, нашия футбол ще е по-добре“, започна Венци Стефанов.

„Един ги атакува. Вчера видяхте ли ЦСКА какво ги правиха? Защо си заравяте главите като щраусите, а задниците ви голи отгоре. Кажете си истината, защо мълчите? Толкова ли е страшно да кажеш това, което виждаш? Тогава нещата ще са различни“, добави босът на „белите“.

„От чия страна бяха скандалите? Първо трябва в клубовете да има възпитание към състезателите. Да не се разправят със съдиите, а да играят. Случва се, всичко е въпрос на възпитание и манталитет“.

„Нито Боби Михайлов, нито Петър Петров могат да решат проблема със съдиите. Съдиите се атакуват индивидуално. Щом стигнахме и депутати да се атакуват, не виждате ли за какво става въпрос. Боби Михайлов ли е на терена. По силата на тази логика, всеки съдия, който свири мач на Лудогорец срещу някой противник, или на ЦСКА срещу някой противник, трябва да се изкара от съдийството и да бъде наказан. Свирят срещу ЦСКА, свирят срещу нас и срещу всеки отбор, който дръзне да направи нещо. Трябва да има един отбор, който да бъде толериран. Утре ще видите и срещу Септември“ , продължи Стефанов.

Запитан за оплакванията на другите отбори от арбитърството, Стефанов каза: „Зависи до колко са обективни оплакванията. И съдията е човек, може да сбърка, но зависи дали е сбъркал тенденциозно, така че да обърне мача, дали свири в интерес на единия отбор и в ущърб на другия, това е важно. Всеки ще има повод да е недоволен. Аз за тези години съм имал сигурно 200-300 повода. Това не значи, че трябва да ги бесим по дърветата. Ако никой не атакува съдиите, те ще свирят, колкото могат“.

„Аз с Кирил Домусчиев не съм говорил от дълго време и не съм го виждал. На последния Изпълком не го видях. Трудно се говори с Краля Слънце, трябва да имаш достатъчно потенциал, аз явно го нямам“, заяви Стефанов по адрес на един собствениците на Лудогорец.

„Аз ако не се лъжа победите ни са три поредни. Загорчич първи бе много добър футболист. Всичко му е пределно ясно. Нашата родна действителност му е позната. Аз виждам, че той работи, проблемите, може би са, че доста от играчите не водиха пълноценна подготовка. Младите, които бяха на Европейско им дадохме почивка, след това се включиха, други взехме по средата на подготовката или в края. Докато се окомплектова един отбор и заиграе, както иска съдията, изисква време. Така мисля аз“, завърши Стефанов.