Вратарят Антонис Стергиакис вече може да се смята за футболист на гръцкия гранд Олимпиакос, обяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Славия с пореден сериозен трансфер, праща талант в Олимпиакос

Роденият през 1999 година Стергиакис преминава в гръцкия тим срещу неуточнена трансферна сума, но Стефанов разкри, че е доволен от сделката.

Той добави, че през лятото може да има още изходящи трансфери, като визираните футболисти бяха Стефан Велков и Андреа Христов, а дестинациите са Швейцария и Италия.

"През лятото можем да очакваме трансфери, но къде - това е Божа работа. Страшно много се пише, спекулира. Горе долу се постарахме да запазим един балансиран отбор. Перфектната работа на Загорчич и неговите помощници ни помогнаха да постигнем това, което имаме в момента - финал за Купата на България и баражи за място в Лига Европа. Ние имаме такава визия за футбола. Ако на българските деца не се даде шанс в България да играят, те ще ходят да си търсят късмета по Б и В групи на други държави. Ние даваме шанс на младите ни момчета и да отидат в по-големи клубове, където ще израстнат и ще си оправят живота. И ще бъдат тил за националните отбори", каза Стефанов пред Sportal.bg.

През зимата в Славия дойде младия нападател Тони Иванов, който за последно игра в Лудогорец, а преди това бе част от школата на Литекс.

"Тони Иванов сам дойде, защото вижда как се работи и как се дава възможност на младите. Разбрах, че се пише да напускане на Иван Минчев. На мене нищо не ми е казал за напускане. Има си глава на раменете, достатъчно е голям. Ако толкова иска да отива в друг клуб, нека отива. Но камъка си тежи на мястото. Разбрах, че имало интерес от Берое. Но Берое сега го поддържа държавата? Утре ако вдигне ръце, какво ще стане? Те изпадаха, влизаха, изпадаха, влизаха", заяви още той.