Ръководството на Славия, в лицето на президента на клуба Венцеслав Стефанов, отправи апел към професионалните футболни клубове в България, БФС и привържениците за толерантно поведение по време на мачове. До този апел се стигна, след като ръководителите на "белите" се оплакаха от ругатни и обиди по време на мача срещу Левски в събота. 

Славия пусна жалба заради обиди към Венци Стефанов

Вижте пълното изявление публикувано на официалния сайт на Славия:

"Уважаеми колеги, 

Арогантното, доста често и брутално поведение на феновете от трибуните на почти всички стадиони у нас по време на срещите в първенствата и на двете лиги, изразяващо се във вулгарни изрази и обиди към официални и служебни лица и в лични нападки и гаври с тях и семействата им, отново взема застрашителни размери и превръща нашите стадиони в средища за изява на първични страсти, ниска култура и отмъщение.

Ръководството на ПФК Славия апелира към вас всеки клуб да осъди категорично подобни прояви и да предприеме конкретни мерки за своевременното предотвратяване на разрастващата се вражда и неприязън към противникови отбори, към отделни футболисти, треньори и ръководители. Всички ние се нуждаем от ведра и приятна атмосфера по трибуните, не подлежи на коментар желанието ни футболните мачове да привличат все повече младите хора и да са място за общуване и приятни емоции.

Нека кажем всички заедно: "Не на обидите и ругатните от трибуните, не на омразата и ниските страсти!" Да го кажем така, че да ни чуе цялата общественост, зад нашия апел да застанат официалните институции, органите на реда и медиите.

Същевременно да поискаме от Българския футболен съюз категорична подкрепа и оттук нататък длъжностните лица на мачовете и комисиите на съюза да приемат и се отнасят безусловно към скандираните обидни реплики, яростните напад.ки и вулгарните изрази като към драстични дисциплинарни нарушения, които подлежат на санкции в ущърб на самите фенове и на клубовете, чиито привърженици са те", пишат от клуба.