Футболистът на Локомотив Пловдив Димитър Велковски призна, че както той, така и колегите му мечтаят за евроучастие. Велковски даде специално интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Преди кръга“, където коментира предстоящия реванш срещу Славия от баражите за разпределяне на местата от седмо до десето в Първа лига.

Пловдивчани имат аванс от 3:1 след първия двубой срещу „белите“, които по-рано през седмицата вдигнаха Купата на България.

Припомняме, че финиширалият на седмото място в шампионата играе бараж за Лига Европа срещу третия.

„Мисля, че първите минути бяхме малко неподготвени, защото до сега всичките ни мачове бяха късни от осем часа някъде и това време ни накара да не сме малко концентрирани, допуснахме лек гол. Видяхте, че веднага след гола се активизирахме, върнахме попадението. Имахме още положения и втората част мисля, че тотално доминирахме. Показахме какво можем и каква е нашата игра. Мисля, че това трябва да показваме“, започна Димитър Велковски.

„Не мога да кажа, че авансът ни е достатъчен. Виждате Шампионската лига какви резултати стават. Трябва да сме мотивирани и за втори мач – да покажем характер и добра игра и дано продължим“.

„Всеки мечтае за евроучастие, всеки иска да се покаже на европейска сцена. Говорим си и с момчетата и се надяваме да покажем мъжка игра и да стигнем до баража и там, каквото Господ покаже“.

„Мисля, че сме от една черга. Но мисля, че тези баражи, тези плейофи ще покажем по-добра игра от всички останали“, обясни още Велковски.

„Акрапович знае как да мотивира играчите. Знае какво да каже във всеки един момент на всеки и това ни мотивира“.

„Както виждате, в последните мачове играя като ляв краен защитник. Чувствам се добре там. Ще видим, мисля, че това е моята позиция“, завърши Велковски.