Героят за Дунав Русе Васил Шопов, който вкара и двете попадения за „драконите“ при успеха с 2:1 над Витоша, призна, че тимът му не е показал най-доброто си лице, въпреки победата в първия пролетен кръг.

„Не убедихме с играта си, дори мога да кажа, че в 78-80% от времето, Бистрица ни надиграваше. Щом сме победили, искали сме победата повече от тях. Заслужили сме си победата“, коментира Шопов, който бе избран по категоричен начин за Играч на мача.

„Не съм се пробвал досега да бия преките свободни удари, но занапред може да се получава още по-добре. Имахме доста брак в средата на терена, където играя аз и други мои колеги. По фланговете не успяхме да се разгърнем. Борбата беше важна в този мач, условията не бяха на ниво, но трябваше да се представим по-добре. Напрежението си оказа голямата роля в този мач, макар че не знам защо трябва да има такова напрежение. В контролите показахме добро лице, играхме комбинативен футбол, надявахме се да започнем така и първенството. Не се получи обаче, не си подавахме добре, но се надявам в следващите мачове да успеем“, каза още той.

„Нека да минат 3-4 кръга и тогава ще видим какво е лицето на Дунав. Доста рано е да говорим за него. Ако не победим през следващата седмица, значи не сме започнали добре. Не стартирахме добре и в първия кръг, когато направихме 0:0 с Верея, но след това записахме няколко победи.“

Относно бъдещето си, Шопов сподели: „До лятото съм в Дунав, тогава ми изтича договорът и ще видим какво ще се случи.“