Макар и вече без шанс за място в Топ 6, Ботев Враца продължава да впечатлява. Смелият подход срещу шампиона Лудогороц в Разград отново предизвика възхищетие към тима на Сашо Ангелов, независимо от загубата.

24 кръг след началото на сезона единственият новак за сезона в Първа лига седи гордо на 10-тото място. Трудно ще се забрави паметния успех преди няколко месеца на стадион „Георги Аспарухов”, когато Ботев Враца повали гранда Левски и спечели с 3:1. А една от звездите на шоуто тогава беше Валери Домовчскии.

„Добре личи, че сме подготвени. Играем като юмрук”, сподели Валери Домовчийски и добави: „Отборът е предимно от българи, което е радващо.”

След напускането на Валери Божинов пред Домовчийски се очертават и повече възможности за изява. И ако това е добре дошло за всеки футболист, то едновременно с това да запълниш подобна празнота едва ли е лесно, за когото и да е.

„Не ме притеснява. Всеки трябва да носи отговорност. Като изключим подготовката, всичко е лесно”, заяви още Домовчийски преди двубоя Ботев Враца - Верея в петък, 8-и март от 25-ия кръг на Първа лига.

Може да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате двубоя по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, както и да го слушате по Дарик радио.

Носител на титлата, Купата и Суперкупата на стратата по два пъти с екипа на Левски, Валери Домовчийски завинаги ще остане в историята на „сините”. Един подвиг обаче по немските терени също ще живее вечно в паметта му. През 2008-а година с екипа на Херта Бербин Домовчийски се превлъща в последният футболист, вкарал гол на легенрадния вратар на Байерн Мюнхен и Германия Оливър Кан, макар и самият нападател да говори скромно за това.

„Гол като гол”, коментира Домовчийски.

Вълнуващото футболно пътешествие на Валери го отведе до редица впечатляващи места. В България до неотдавна той носеше екипа на Верея. Отбор, разкъсан от проблеми към днешна дата.

„Когато бях там също имаше забавяне. Сигурно имат много причини”, сподели нападателят.

Сега вече във Враца, Валери Домовчийски се радва на живота със своята съпруга Елена, която се занимава професионално с танци, а и взе участие в телевизионното шоу Dancing Stars.

32-годишният футболист има и най-голямата радост – неговият двегодишен син Андрей.

„Още е малък да се каже, но го влече футболът. Надявам се да бъде щастбив, а той ще избере какъв ще стане”, заяви Домовчийски.