Спортният директор на Берое Валентин Грудев категорично отхвърли спекулациите, които се появиха през последните дни, свързани с треньорския пост в клуба и бъдещето на Александър Томаш.

„Берое има треньор и той се казва Александър Томаш. Всичко останало са спекулации на хора, които гледат с по-различен поглед към Берое“, сподели Грудев специално за Gong.bg.

„Няма никаква нотка на недоверие към футболистите и Александър Томаш. Ние сме си направили изводите и анализите“, добави той.

„Гледаме напред към предстоящите два мача срещу Витоша Бистрица и ЦСКА. На първо място е важно да се успокоим и да направим нужното, за да останем в шестицата. Това е приоритет в следващите два мача. Нещата ще се подобряват. Имаме достатъчно качествени юноши от школата, които ще получат своя шанс“, допълни спортният директор на Берое.

Валентин Грудев потвърди, че Карлос Охене ще бъде глобен за червения картон, който халфът получи при загубата с 1:4 от Локомотив в Пловдив. 

„След изричното предупреждение и акцент, който поставихме, че ще има провакции в мача срещу Локомотив Пловдив не е виновен Александър Томаш, че Карлос Охене посяга на противниковия играч.“ 

„Охене ще бъде глобен, както Мешка за червения картон срещу Ботев. Това е в нашите правомощия по вътрешен правилник. Футболистите осъзнават ясно ситуацията, в която се намира отборът.“

„Не е момент за раздори. В мачовете от първата шестица отборът ще има нужда от подкрепата на своята публика. Ние имаме достатъчно сили и възможности да се справим. Негативните резултати на Берое се гледат по различен начин от журналистите, което е достатъчно добър критерий, че ни смятат за по-стойностен отбор“, каза още Валентин Грудев.