Медиите в Унгария останаха респектирани от българския шампион Лудогорец. Както е известно родният шампион ще има за съперник в първия предварителен кръг на Шампионската лига именно унгарския първенец Ференцварош.

Едно от местните издания прави сериозна ретроспекция на случващото се в тима на разградчани в последните години и оцени тима на Стойчо Стоев на внушителните 48 млн. евро, докато цената на Ференцварош е не повече от 20 млн. евро.

От NemzetiSport изтъкват, че от 2010 година Лудогорец е на футболната карта в България и оттогава е неизменен участник в груповата фаза на европейските клубни турнири.

„Отборът е основан през 1945 година в Разград, който има 33 000 жители. Реално Лудогорец обаче излиза на футболната карта през 2010 година, когато е купен от българския бизнесмен Кирил Домусчиев, който има интереси в много индустрии като фармацевтичната, транспорта и строителството. През 2011 година Лудогорец печели шампионата във Втора лига и за първи път се класира в Първа лига. Оттогава печели титлата в България, а през 2012 и 2014 печели и Купата на България”, пишат в Унгария.

„Успехът на Лудогорец се дължи на бразилския легион в отбора, който е вече не е съвсем бразилски, тъй като четирима от тях вече имат и български паспорти”, се казва още в материала.

В материала обаче се акцентира най-вече на голмайстора на тима Клаудиу Кешеру, който е според унгарците е най-голямата заплаха за Ференцварош.