Треньорът на вратарите в Септември София Владимир Манолков изрази сериозни претенции към съдийството както при загубата от Берое (0:1) в 6-ия кръг на Първа лига, така и като цяло дотук в първенството. Специалистът застана пред камерата на DIEMA SPORT, тъй като помощник-треньорът Христо Арангелов – водил отбора заради наказание на наставника Димитър Васев – бе изгонен, а това бе само една от ситуациите, за която Манолков предяви претенции.

Август хич не се нрави на Септември, Берое също го надви

„Не ни стигна завършващият удар. Имахме този мач добри положения, в които можеше да се върнем в мача, да не е 0:1 за противника, да изравним и дори да победим. Смятам, че играхме малко по-добре от Берое. Жалко е, че не можем да отбележим така нужния гол на наш терен, за да ни дойде самочувствието, да играем малко по-добре и да постигаме успехи”, коментира Манолков.

„Допуснахме грешки в защитата, това ще го коментираме в съблекалнята. Претенциите ни бяха за нарушение срещу Дяков при изграждането на головата атака за Берое. Страничният съдия не показа еднакъв критерий – две минути по-рано сигнализира при идентична ситуация за фаул срещу Камбуров. Когато същото се случи с Дяков – нищо.”

Матеус Леони: Доволен съм, че помогнах на Берое

„Много сме разочаровани от критерия на съдиите срещу нас дотук. Беше спестен чист втори жълт картон на Райнов. На три пъти след първия си картон той спираше обещаващи наши атаки, но не му бе показан втори. Не знам защо е това отношение към нашия клуб. Ние сме новаци в елита. Нямаме кой знае каква фенска маса. Може би сме удобни на съдиите… Не е редно. И ние работим, и ние се стараем да изграждаме нещо, а те да ни отнемат труда – не е добре. Колегата Христо Арангелов го изгони четвъртият съдия. Той направи такъв спринт тука, сигурно и на мач, когато е свирил, не е правил такъв. На практика той провокира изгонването. А Арангелов – нищо, просто за първи път стана в зоната си.”

„Надявам се, че ще има подобрение в играта. Когато то дойде, и головете ще дойдат. Момчетата се стараят и рано или късно момчетата ще заиграят по този начин, по който ние искаме и ни приляга.”

„Определено идва тежък мач с лидера в първенството. За нас леки мачове няма. Ние трябва през цялото време да сме концентрирани, и в тренировъчния процес, така трябва и да е в самата среща”, завърши Манолков.