Специална фен зона ще бъде оформена в Русе за предстоящия мач на Дунав с Иртиш в Павлодар.

Реваншът в Русе между Дунав и Иртиш на осветление

Двата отбора се изправят един срещу друг в Казахстан на 29 юни от 17 ч. българско време в първи мач от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа. Реваншът е на 6 юли от 20 ч. на Градския стадион в Русе.

За подобна зона, в която всички привърженици на Дунав да могат да наблюдават завръщането на отбора, носещ името на голямата европейска река, в клубните надпревари на „Стария континент“, вече бяха проведени разговори с кмета Пламен Стоилов по инициатива на фен клуба „Дунав завинаги“.

Дунав отказа да участва в делото на ЦСКА срещу УЕФА в КАС

С организацията се заеха от футболния клуб и Община Русе. Поради очакваните жеги и предвид по-ранния час на мача в Павлодар, видео стената ще бъде монтирана в пространството зад Профилираната английска гимназия в Парка на младежта. Ще бъде осигурен и кетъринг с напитки и храна.

„Драконите“ потеглиха рано сутринта от клубната база в квартал „Здравец“. Треньорът Веселин Великов и футболистите коментираха отново, че се чувстват готови да преследват своите шансове и ще се борят за добър резултат преди реванша в Русе.