Кметът на Благоевград Атанас Камбитов иска да бъде направена оптимизация на щатните бройки в Пирин, за да бъде стабилизирано финансовото състояние на клуба. По думите му в момента има длъжности, без които организацията може да функционира нормално.    

Той подчерта, че трябва да бъдат предприети и мерки за по-висока мотивация при треньорите от детско-юношеската школа, като планира заплатите там да бъдат увеличени.

"Няма как един треньор да получава заплата от 650 лева. Тя трябва да бъде увеличена на 1 100 – 1200 лева. Това са млади, работещи хора", коментира кметът Камбитов, цитиран от е-79.com

Божидар Васев се върна в Пирин

Той поясни, че в момента тече процедура за изграждане на стадион в село Падеш, където децата ще могат да спортуват. Въпросите бяха разисквани по време на редовна сесия на Общински съвет – Благоевград, на която бе представен отчет за текущото финансово състояние на футболния клуб. Кметът Камбитов, заяви, че от този момент, ръководството на Пирин трябва да представя справки за разходваните средства всеки месец.

"Община Благоевград осигурява 650 000 лева за Пирин, 350 000 лева са от телевизионни права, а останалите са от спонсори. За тази година са осигурени средствата в размер на 2 100 000 лева, необходими за издръжката на клуба. Към този момент заплатите на всички футболисти са изплатени”, поясни още кметът Камбитов.