Ръководството на Левски е стартирало преговори със звездите в отбора, чийто договори изтичат в края на сезона. За това пред Дарик радио потвърди лично изпълнителният директор в клуба Красимир Иванов.

В тази група основни фигури в състава на „сините” попадат футболисти като централния бранител Давид Яблонски, десния бек Милош Цветкович и нападателя Габриел Обертан.

„Да, има разговори с Габриел Обертан, Цветкович и Яблонски, чийто договори изтичат. Едва ли имаме нужда от такова припомняне какво е състоянието на контрактите им. Разговорите са започнати, това е, което мога да кажа. Дали съм оптимист? Искрено се надявам, да”, лаконичен беше Иванов в Спортно шоу Гонг.

Босът на Левски също така призна, че клубът трябва погасява дълг към бившия си играч Дъстли Мюлдер, който спечели съдебно дело. Той обаче не коментира слуховете, че има забавени плащания в тази връзка. „Факт е, че делото е спечелено в полза на Дъстли Мюлдер. Това не е някаква нова новина. За нас остава задължението да плащаме.”

В същото време Иванов заяви, че работата с треньора Славиша Стоянович дотук върви много добре.

„С г-н Стоянович комуникацията върви открито и добре. Организационно нещата се получават също добре. По никакъв начин не сме се отпуснали, нито пък твърдим, че сме намерили отговори на всичките си въпроси. Даже напротив – аз смятам, че предизвикателствата тепърва предстоят. Както в ръководството, така и при старши треньора този факт е осъзнат. Навлизането в тези по-сериозни срещи, които предстоят, ще подходим дисциплинирано. Ние сме много доволни от начина, по който работим с г-н Стоянович.”

Иванов също така с чувство за хумор коментира най-скорошния опит на Габриел Обертан да говори на български език.

„Очевидно на Обертан добре му се получава с българския. Не знам, мисля, че ходи на уроци по български. Определено има интерес от негова страна. Прихванал е от езика и може да говори. Има афинитет към чуждите езици, има интерес", заключи Иванов.