30 кръга след началото на Първа лига Черно море остава едва втория тим нанесъл шампионатно поражение на Лудогорец и то в последната среща между двата тима, изиграна на стадион „Тича” в края на месец февруари. Тогава Илиан Илиев и компания триумфираха след гол на Виктор Генев. Загубата бе единствена за орлите под ръководството на Антони Здравков и единствена за календарната 2019-та в първенството.

Сега, обаче, ситуацията изглежда по-различна. „Моряците” изпитват затруднения да намерят най-добрата си форма и от четири срещи в плейофите имат само един успех - с 2:0 над Ботев в Пловдив и три поражения - от ЦСКА, Левски и Берое, срещу които не успяха дори да реализират попадение. Въпреки това наставникът на варненци отказа да определя положението в Черно море като толкова тежко.

„Правихме доста глупости, за да създадат тези положения. Това е част от играта. Не сме хора, които правят трагедии от един мач. Ще си вземем поуки”, заяви треньорът Илиан Илиев.

В хода на сезона „моряците” доказаха, че могат успешно да се противопоставят на топ отборите в елита. Срещу тимовете от настоящата челна тройка Черно море регистрира 3 победи, 1 равенство и 4 загуби. На „Тича” бяха победени и Лудогорец и ЦСКА и Левски. Изглежда силата на „моряците” е именно у дома, а сега случаят е точно такъв - домакинство на „орлите”. Пред Илиан Илиев, обаче се задават проблеми в отбрана за предстоящата среща, които трябва да бъдат разрешени.

Опонентът на Черно море - Лудогорец вече диша една идея по-спокойно на върха в Първа лига, след като разликата между разградчани и преследвача ЦСКА се увеличи на пет точки. След грешната стъпка срещу моряците в 23-ия кръг, „орлите” не са допускали друга загуба. Стойчо Стоев и компания изиграха 7 срещи в Първа лига, в които записаха 5 победи и две равенства, а реализираните голове за този период бяха15, допуснатите - 0. Въпреки тези показатели, наставникът на шампионите има резерви към показаното от неговите футболисти и заяви, че очакванията му към представянето им са по- високи.

„В интерес на истината могат повече. Това не са празни думи. Наистина могат повече. Надявам се в слудващите мачове да покажат още по-добро лице”, коментира треньорът Стойчо Стоев.

С оглед на факта, че ще иска да запази разликата си пред преследвачите успехът за Лудогорец във Варна попада в графата задължителни, а нови три точки биха запазили сегашния комфортен аванс на върха, по пътя към осма поредна титла в шампионата.

Черно море приема Лудогорец в петък, 26 април, от 18:15 часа. Срещата ще може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио. 


Още може да видите в специалния материал, излъчен в предаването на DIEMA SPORT - "Преди кръга".