Наставникът на Левски Делио Роси получи много висока оценка за работата си начело на отбора от авторитетното издание в родината си Calciomercato. От там направиха анализ на представянето на всички италианци, които работят зад граница през изминалата седмица, и треньорът е с най-висока оценка сред всичките си сънародници. 

В петък "сините" надделяха с 3:2 над Ботев след пълен обрат, дошъл заради смените на специалиста, които изработиха и трите попадения. Поставената от изданието оценка на Роси е 7.5, която е най-висока сред всички италиански треньори извън Апенините. 

Единственият футболист, който получава подобна оценка от италианците зад граница, е нападателят на ФК Торонто Себастиан Джовинко. Той направи феноменален мач срещу Филаделфия Юниън в първенството на МЛС. 

А ето и какво написаха от Calciomercato за представянето на Левски и Делио Роси през изминалата седмица: 

"Отборът на Роси губеше с 0:2 на почивката, но в самия край направи феноменален обрат, истинско чудо. Така Левски събра три точки от този мач, има вече 60 в актива си и остава трети. Оценката на Роси е заслужено висока", пише сайтът.