Наставникът на Левски Делио Роси беше доволен от победата, но и най-вече от поведението на играчите си в мача с Ботев. В късна драма "сините" надделяха с 3:2, а италианският специалист разкри ключовите моменти за успеха.

"Най-важното е поведението на момчетата в мача. Точно това е причината за победата. Второто полувреме играхме като отбор, докато първото беше коренно обратното. И в крайна сметка важното е, че победихме", заяви Роси пред DIEMA SPORT и не пожела да отличи само влизането в игра на Паулиньо за обрата, който вкара гола.

"Паулиньо наистина се включи много добре, но заслугата не е само негова, а на всички. Поведението на отбора се промени тотално и тогава нещата дойдоха на място. Този мач трябва да ни е като поука, че когато играем като отбор, можем да победим всеки. Така трябва да играем във всеки мач", добави Роси и говори за експеримента си със състава.

"Мача започнаха футболисти, които не са играли заедно, но аз трябваше да направя тези промени. Но след почивката те имаха правилното поведение и правилно се справиха със ситуацията", сподели още Роси и говори за големия финал със Славия за Купата на България.

"Финалът за Купата е от много голямо значение за цялостното представяне на отбора през сезона. Но аз съм много доволен от този мач, защото поведението на терена е много важно за постигане на успехи", сподели още Роси и отличи, че тази победа е била задължителна заради годишнината от рождението на Гунди.

"Чувствам подкрепата на феновете и бих искал да им подаря нещо значимо. Радвам се, че бихме точно в този ден, трябваше да им поднесем победа в знак на годишнината на тази голяма легенда Георги Аспарухов. Сега гледаме напред", завърши именитият италиански специалист.