Футболистите на Дунав Русе ще получат извънредни бонуси, в случай че успеят да завършат сред първите шест отбора на редовния сезон на Първа лига. Ако се класират в т.нар. първа шестица, русенци ще имат шанса да се борят поне за изравняване на най-доброто постижение на местния футбол, което датира от преди 42 години- 4-о място на тогавашния отбор в А група.

Четири кръга преди края на редовния сезон Дунав е с доста сериозни шансове да влезе в плейофа за титлата- води с 4 точки пред Ботев (Пловдив) и Пирин, които имат по 28 точки.

"Не е редно да се коментират неща от съблекалнята, но аз съм сигурен, че ръководството няма да остави трудът на футболистите без награда, ако те се преборят за място в топ 6. В момента сме насочили вниманието си към мача с Монтана, където ще се борим за победа.

"Радващото е, че няма контузени и болни в отбора, а Диян Димов отново може да играе след наказание. Няма как да подмина и срещата с Левски. Всички в Дунав съжаляваме за пропуснатата победа“, коментира помощник треньорът на дунавци Пламен Донев.