Наставникът на Ботев Желко Петрович похвали играчите си за представянето им в мача с Дунав, в който стигнаха до успеха след пълен обрат от 0:1 до 3:1. Героят беше Тодор Неделев, който наниза хеттрик, но според сърбина заслугата е на всички.

Той също така направи интересно изказване, че ще подаде оставка в момента, в който клубът продаде защитника Кристиан Димитров. Причината е, че към него има интерес от Университатя Крайова, а според специалиста това не е достатъчно висока стъпка за него. Петрович смята, че може да има раздяла с национала, само ако офертата е много висока.

"На терена не е само Тодор Неделев, играха 14 момчета днес. Още от първата минута поставихме съперника под напрежение. Поставихме под напрежение нашите колеги. Имахме голямо желание, но играхме добър футбол. Цялото ми уважение към Дунав, но трябваше да вкараме 4-5 гола."

"В последните дни се занимавахме изключително много със статичните положения. Една грешка направихме, но те се възползваха. На почивката им казах да играят така, както го правиха и преди почивката, така че се увенча с успех", заяви Петрович пред DIEMA SPORT, след което направи и коментара за Димитров.

"Ако Кристиан Димитров си тръгне, аз си тръгвам на следващия ден. Никой не трябва да напуска, ние имаме нужда да привличаме. Ако клубът трябва да продава, разбирам го, но ще трябва да променим целите си. С цялото ми уважение, Кристиан няма какво да прави в Румъния."

"Той е класен футболист и му трябва отбор като средна спирка, за да стигне до върха. Ако на клубът му трябват пари, няма проблем, но тогава ще трябва да се оправдава на феновете, не пред мен. Днес имаше още 2-3 клуба със скаути, които се интересуваха от него, ако дадат добри пари, ще го продадем", заяви Петрович, след което коментира и философията си за футбола.

"Този клуб продаваше много играчи през последните години, това не е същият Ботев от преди 4-5 години. Опитваме се да играем офанзивно, но не винаги, защото не сме глупави. Виждам какъв футбол играе Ботев и не е лесно."

"Дори днес трябваше да играем много нападателно, да разиграваме, защото имахме десет противника в тяхната им половина. Моята философия е като цяло да се играе офанзивно, но няма да отидем да се самоубием срещу Лудогорец", сподели Петрович и накрая говори за предстоящия мач с Левски.

"Срещу Левски нямаме победа от 22-23 години. Нямаме победа в София от много време, не искаме да се надиграваме с Левски, а да бъдем умни", завърши наставникът на "жълто-черните".