Наставникът на Ботев Николай Киров беше доволен от представянето на играчите си в мача с Берое. "Жълто-черните" надделяха с 4:3 в Стара Загора в страхотен мач, като качеството на битката беше отчетено и от специалиста. 

"Действително се получи доста добър и привлекателен двубой за зрителите. Спечелихме го най-вече с вяра. Независимо от обратите, не сме спрели да търсим головете в нито една минута от мача", сподели Киров пред DIEMA SPORT 2. 

"Разполагам с наистина доста качествени нападатели и те се възползват от всяка грешка. Там е и силата на нашия отбор - в атаката", разкри силните страни на тима си той и се върна на анализа си на двубоя. 

"Доста трудно беше да надхитрим Берое, имаше периоди, в които стояхме пред вратата си, но не се стигаше до положения пред нея. Имахме едно наум за контраатаката, радвам се, че победихме", заяви Киров. Той коментира и червения картон на Омар Косоко.  

"Смятах да сменя Косоко, преди да го изгонят. Той не е готов за цял мач, само секунди след това нарушение щях да го сменя. Но показа добро ниво за моментното си състояние. Той и Жоао Паоло могат да се развият и дано ни радват с повече голове", разкри още Киров. 

"Спокойствието се върна в отбор, а това влияе на момчетата. Състезателите, когато са спокойни, могат да си разгърнат потенциала, затова сега показваме резултати", завърши наставникът на "канарчетата".