Ботев се готви за сериозен сблъсък в реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу албанския Партизани, въпреки комфортния аванс от 3:1 след първия мач в Тирана. Това обяви старши треньорът на "канарчетата" Николай Киров и добави, че неговите футболисти няма да подценят мача на стадион "Лазур" в Бургас и ще опитат да спечелят и втория сблъсък срещу съперника.

"Независимо че постигнахме добър турнирен резултат в първия мач в Тирана, ние се готвим за сериозен двубой в реванша в четвъртък. Не си правим илюзии, че ще ни е леко. Искаме да затвърдим добрите впечатления, които оставихме в първата среща и най-вече целта ни е да отстраним Партизани", каза Киров.

Обявиха пропускателния режим и реда за мача Ботев - Партизани

"С екипа ми работим върху това нашите състезатели да бъдат настроени по най-добрия начин от психологическа гледна точка и да не допуснем подценяване. Познавайки футболистите, очаквам и се надявам, че те ще подходят сериозно и отговорно към двубоя", допълни още специалистът. Киров заяви още, че преднината от първия мач няма да бъде причина Ботев да подходи предпазливо в реванша, а "жълто-черните" ще останат верни на своя стил, подчинен на атаката.

"Ние сме отбор, който обича да владее топката и да контролира мача като цяло. Няма да изневерим на нашия стил на игра и се надявам този стил да се окаже успешен и утре. Кадровите ни проблеми са свързани с контузията на Радослав Терзиев и отсъствието на Фернандо Виана".

Ботев картотекира 16-годишен за реванша с Партизани

"Бразилецът работи по индивидуален план, за да навакса пропуснатото в подготовката и очаквам скоро да бъде готов за игра. Разчитаме на подкрепата на нашите верни фенове. Надяваме се на трибуните да има доста хора, които да си тръгнат доволни след срещата", сподели още Киров. 

Специалистът, който със спечелената Купа на България изведе Ботев до първи трофей след 36-годишна пауза, призна че иска да подсили тима с привличане на още един офанзивен футболист.

Омар Косоко преди реванша на Ботев: Трябва да внимаваме

"Търсим офанзивен футболист, но няма да коментирам имена. Няма да избързваме с решението кой играч да привлечем. Със завръщането на Виана състава е почти окомплектован, но определено искаме да вземем още един атакуващ играч", завърши старши треньорът на Ботев Пловдив.