Трансферът на Кирил Десподов в Каляри вече е факт. Футболистът на ЦСКА вече е преминал медицинските прегледи и е подписал договора си с италианския елитен тим. Резултатите, което острието от Кресна, е показал по време на прегледите в италианската клиника "Вила Стуарт" са били повече от добри. Очаква се съвсем скоро двата отбора да обявят официално сделката за Десподов.

Договорът, който е подписал футболист №1 на България за 2018 година е за 4,5 години, а в касата на ЦСКА се очаква да влязат около 4,2 милиона евро.

През есенния дял на Първа лига Десподов беше повече от основна фигура за ЦСКА. Националът успя да отбележи 8 гола и 7 асистенции в 16 шампионатни мача. Ако се погледнат генерално участията му на всички фронтове, то ситуацията е още по-впечатляваща – 22 срещи, 10 попадения и 11 голови паса.

Интересно е, че именно сардинци са успели да изпреварят конкуренцията за подписа на Десподов. Преди днес изглеждаше, че английският елитен Уест Хем ще спечели битката, като вече имаше преговори между „червените” и „чуковете” от Лондон.

До края на сезона Каляри ще се бори със зъби и нокти да остане част от Серия А и през следващата кампания. Воденият от Роландо Маран тим се намира на 14-о място във временното класиране с 21 точки, което за момента му дава известно спокойствие (първият под чертата тим е Болоня с 14 точки). Проблемът за „островитяните” е, че те разполагат с една от най-слабите атаки в калчото – само 19 гола в 21 мача. Единствено Удинезе (17), Киево (17), Болоня (16) и Фрозиноне (16) са вкарали по-малко попадения в срещите си дотук. На всичкото отгоре Киево се намира в серия от четири последователни мача без победа във всички турнири, като в средата на месеца отпадна от Купата на Италия.

Кирил Десподов

източник: gianlucadimarzio.com