В турския шампионат продължават да следят изкъсо ситуацията със звездите на Лудогорец. Според изданието "Футбол Арена", местният Трабзонспор е готов да извади солидна сума за подписа на водещия реализатор на разградчани Клаудиу Кешеру. 

За интерес на черноморския отбор към румънеца се заговори още през зимата. Но тогава от там опипваха почвата дали могат да го вземат без пари. След като видяха, че това не може да се случи, те вече са готови да си платят, за да го ангажират. 

Според медията, от Трабзонспор са приготвили сумата от 6 млн. евро за подписа на играча. В тази сума обаче се включват както парите, които ще получат в Лудогорец, така и сумата, която Кешеру ще получи като заплата за тригодишния си договор. В нея влизат и парите за комисиони на мениджъри и всички по веригата. 

Румънецът има 21 гола за разградчани в Първа лига от началото на сезона и се е запътил с всички сили към голмайсторския приз в българския шампионат. Очаква се преговорите за подписа му да стартират в деня, в който Лудогорец отпразнува титлата си.