Наставникът на Левски Елин Топузаков сподели, че иска през зимнната пауза да бъдат привлечение играчи на четири-пет позиции. Специалистът добави още, че Лудогорец може да допусне грешки през пролетта. Топчо обясни, че неговият тим трябва да се възползва и всичко зависи от „сините“. Както е известо, столичният гранд изостава с 6 точки от разградчани. Левскарите са втори с 37 точки, а „зелените“ са начело с 43, но и с мач по-малко. 

Бившият бранител коментира и предстоящото гостуване на Верея от 18-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата е в събота, 10 декември, от 15.00 часа. Ще може да я следите в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

„Настроението е добро, но това не е важно, ако не се представим, както искаме по време на мача. Срещу Верея също искаме да вземем трите точки и трябва да сме максимално концентрирани и отговорни“, започна Топузаков.

„В един отбор е нормално да има и загуби, и победи. Няма отбор без поражения. Похвално е, че взехме трите точки срещу Славия и нашето самочувствие не бива да е разклатено. Сега ни предстоят два мача, които искам да изиграем като първи от новия сезон, а не като последни за годината“, продължи Топчо.

„Казал съм изискванията си по селекцията. Всичко е до детайли. Селекцията е отворен процес. Взел съм под внимание това, което трябва да подсилим и да подобрим“. Нуждаем се от вътрешна конкуренция. На някои постове има недостиг на футболисти. Трябват ни играчи на 4-5 поста“.

„Дал съм мнение и за играчите с изтичащи контракти. Вече е работа на ръководството да води преговорите. Мисля, че с някои вече са започнати такива. Дал съм моята оценка на кои трябва да се продължат договорите“, добави Топузаков.

„Аз не искам да се разделя с почти никого. През пролетта ни очакват доста мачове. И ние ни се нуждаем от дълбочина в състава“.

„Не знам с кои играчи се преговаря сега. Аз съм дал списък с желани от мен имена. От там насетне ръководството ги гледа на живо. Водят се разговори с мениджъри. Когато ръководството прецени, че има нещо сигурно, ще го обяви“, обясни наставникът.

Запитан за собственото си бъдеще, бившият защитник обясни: „Ще бъда честен. За мен е важно близкото бъдеще. Искам да направим добра подготовка да играе отборът така, както аз искам. След май месец ще мислим отново“.

„И към двата пазара (българаски и чуждестранен) ще е ориентирана селекцията. Много обичам български играчи. Нека да не се връщам назад. Трябва да има и чужденци, които да внесат нужната класа да са решаващи, да са полезни на клуба. В моя списък има много български играчи“.

„Не е тайна, че преходът от юношеския към мъжкия футбол е труден у нас. В отбор като Левски трябва да се намери правилният баланс да се налагат и млади играчи. На тях им трябват мачове. Същевременно при нас се търсят и резултати. На никого обаче не се дава нищо даром, ако не го заслужи. В тренировъчния процес всеки млад, които покаже, че има качествата, ще получи шанс“, каза Топчо.

Колкото разликата между Левски и Лудогорец в класирането, която към днешна дата е 6 точки (Лудогорец е с мач по-малко), Топузаков обясни: „Всичко се случва. Футболът за това е интересен. Аз коментирам собствения си тим. Лудогорец се класира за Лига Европа. Те ще имат сгъстена програма, може да допуснат грешки, а ние трябва да се възползваме. Всичко си зависи от нас“.