Футболистът на Етър Пламен Гълъбов е най-добрият защитник на отминалия 15-и кръг на Първа лига. Това стана ясно след изнесената статистика в новото предаване по DIEMA SPORT "Героите на кръга".

Гълъбов събра страхотния индекс 10.04 за представянето си. Той се формира на базата на над 20 статистически показателя, сред които точни удари, асистенции и подавания.

На второ място остана бразилецът Жеферсон от ЦСКА. Неговият индекс е 8.94, което също е много силно постижение от негова страна.

Съвсем малко по-назад остана и Иван Бандаловски. Той е трети с индекс от 8.90, като само малко не стигна на футболиста на Берое да се изкачи и една позиция по-нагоре в тази престижна класация.

На четвъртата позиция е крайният бранител на Лудогорец Натанаел, чийто индекс е 7.84. А Топ 5 се затваря от друг играч на Етър - Артьом Артюнин, който е с индекс от 7.51.

Повече подробности може да видите в прикаченото видео! Новото предаване на DIEMA SPORT може да гледате всеки вторник, а пълния запис на поредния му епизод може да видите тук: