След дълга суша и колебливи изяви, нападателят на ЦСКА Мауридес се върна с пълна сила. Той избухна в мача с Витоша Бистрица и с представянето си стана най-добър нападател на 15-ия кръг в Първа лига.

Това показва статистиката в новото предаване "Героите на кръга", което се излъчва всеки вторник по DIEMA SPORT. Победителят в него се обявява по специален статистически индекс, който се формира на базата на над 20 различни показателя.

Мауридес е първи сред нападателите с индекс от 10.47. Така изпревари с голяма преднина втория в подреждането Флорент Боджадж от Етър, който е далеч назад с индекс от 8.75.

Трети остана атакуващият футболист на Лудогорец Джоди Лукоки. Асът на разградчани е с индекс от 8.17, което му отреди престижната позиция.

На четвъртата позиция е още един играч на ЦСКА - Кирил Десподов, който е с индекс 7.39. Последното място в петицата е за Жоржиньо от Черно море, който е с индекс от 7.10.

Повече подробности може да видите в прикаченото видео!Новото предаване на DIEMA SPORT може да гледате всеки вторник, а пълния запис на епизода може да видите тук: