Помощник-треньорът на Лудогорец Тони Здравков коментира представянето на разградчани в първия двубой от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу унгарския Видеотон.

Мачът на „Лудогорец арена“ приключи без голове – 0:0, а интригата остана за реванша. Здравков се включи пряко в ефира на DIEMA SPORT в предаването „Домът на футбола“, минути след последния съдийски сигнал

Здравков коментира и изказването на старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро, който преди дни заяви, че е „утопия“ някой да мисли, че „червените“ могат да нарушат хегемонията на Лудогорец. Здравков определи изказването на своя колега като „психологически ход“.

„Абсолютно с нищо не ни изненадаха. Това се очакваше. Може би трябваше да бъдат малко по активни по левия фланг, но не им се получи. Играха изцяло дефанзивно. С оглед на случилото се на терена, резултатът е негативен. Имахме доста чисти положения, би трябвало едно или две от тези ситуации да влязат във вратата. В реванша Видеотон ще трябва да се отвори, така че ще се получи друг мач. Очаквам, че ще търсят атаки по фланговете, за да печелят нарушения. Те търсярт повече статични положения. Това ще бъде една от разликите“, сподели Здравков относно мача с Видеотон.

„Определено съм убеден в това, че Лудогорец е по- класният отбор и ще се поздравим с успех в ответния мач. Пауло Аутуори е натрупал доста опит. Много спокоен човек, предава това и на футболистите, няма напрежение. Един човек, който знае какво прави както на тренировките, така и на мачовете“.

„Смятам, че нещата, които се внедряват в момента в Лудогорец. Късмет е, че в момента в Лудогорец има много бразилци, които много бързо разбират. Аз лично очаквах нещата да се случат по-бавно“, продължи той

„Нещата са от кухнята на отбора, най-вече в тактическо естество, така че не смятам да го споделям в ефир. Убеден съм, в качествата на Аутуори и качествата на футболистите. Съвсем скоро време нещата ще изглеждат съвсем различно.“

„След треньорската смяна се промени отношението на футболистите. Те се стараят да изпълнят максимално изискванията на треньора, както на тренировките, така и в мачовете. Мога само да потвърдя отношението на Аутуори към футболистите и обратната връзка. За това какво е било преди не мога да кажа, защото не съм бил тук“, сподели още Здравков.

„Иван Диас е един специалист, който знае какво прави и в мачовете, които играхме показахме, че физически стоим добре на терена. Влизаме в сериозен цикъл, но аз се надявам, че отборът няма да има физически проблеми в двубоите, които ни предстоят.“

„Всеки един треньор се бори да спечели титлата или купата. Изказването на Нестор Ел Маестро е психологически подход, да освободи психологическото напрежение в играчите си и да го прехвърли другаде. Доста опитен треньор съм вече както аз, така и Аутуори и нещата, които казва Ел Маестро няма да минат“, допълни специалистът за изказването на Ел Маестро.